Deze zoete aardappel brownie is een echte traktatie. Met het boterzuur van de koude zoete aardappel, mineralen uit de dadels en flavonoïden uit de cacao is deze brownie zo slecht nog niet ;)

Het maken van een brownie met zoete aardappel had ik al heel lang op mijn lijstje staan. Mijn verjaardag was een mooie aanleiding om ermee aan de slag te gaan en met succes! Deze zoete aardappelbrownie is lekker smeuïg en zoet. Je kunt natuurlijk zelf gaan stoeien met de ingrediënten om het aan te passen aan je eigen smaak of andere variaties te maken.

Voedzaam gebak

Hoe lekker de brownie er ook uit ziet, je hebt waarschijnlijk na een klein stukje al genoeg. Hij is enorm voedzaam door de ingrediënten. Ik ben wel een voorstander van smikkelen zonder energiedip. En ook van bakken met groente. Zo maak ik regelmatig deze pastinaaktaart. Je kunt de pastinaak ook vervangen door wortel. Met een beetje anijszaad heb je toch die anijs-achtige smaak van pastinaak in je taart zitten.

Variatietips

Als garnering en knappertje heb ik gekozen voor walnoten. Een andere soort noten kan natuurlijk ook. Heb je een notenallergie? Dan kun je ook kiezen voor gevriesdroogde aardbeien of een coulis van vers fruit. Meng een handje blauwe bessen door het beslag, besprenkel met eetbare bloemen een een scheutje ahornsiroop of voeg een handje gehakte hazelnoten toe. Cacao en kokos is ook heerlijk samen. Je kunt de brownie versieren met kokosrasp of een lekkere schep kokosyoghurt of kokosroom erbij doen.