Jaaa daar is hij weer! De bloemkoolrijst. Deze keer met zoete kipdrumsticks. Echt favoriet hier in huis, maar dat heb je vast al wel gemerkt in de recepten. Een makkelijke manier om flink wat groenten naar binnen te werken. Zeg nu zelf, een druk leven vraagt veel van je lichaam en daar heb je flink wat vitaminen en bouwstoffen voor nodig!
 

Eiwitten dus


Die bouwstoffen, dat zijn eiwitten. Vandaar dat sporters hier wel een extra portie van kunnen gebruiken. Het bevordert herstel en opbouw van spieren. Combineer dat met een flinke dosis groenten, zodat de eiwitten goed door je lichaam worden opgenomen. De kipdrumsticks hebben wel ca. 45 minuten nodig in de oven. Heb je niet zoveel tijd? Roerbak dan een kipfilet (in stukjes) in de koekenpan.

Nu we toch in de sportstand zitten even wat tips voor extra eiwitten bij de maaltijd: een handje nootjes, peulvruchten gecombineerd met granen, gepocheerd eitje, zaden en pitten, rauwe zuivel, gevogelte, vis…. genoeg om mee te variëren.
 

Goed zoet


Verse abrikozen zijn nu volop verkrijgbaar en ze voegen zoveel smaak toe aan gerechten! Ik beperk het gebruik van suikers bij of vlak na de maaltijd, omdat fruit licht verteerbaar is. Bovenop een portie zwaar verteerbare eiwitten kan er gistvorming ontstaan. De één heeft er meer last van dan de ander en er is maar één manier om erachter te komen. Een keertje proberen dus. Tekenen van gistvorming zijn een opgeblazen gevoel, winderigheid en extreme vermoeidheid na de maaltijd.
Abrikozen combineren heel goed met wortel en door ze te verwarmen in de pan zijn ze lekker sappig en zacht.
Volg je een slijmvliesopbouwend voedingspatroon? Laat dan de kurkuma weg (i.v.m. salicylzuur, want dit remt het herstel van de slijmvliezen)