Ben je gek op een boterham met hagelslag? Ik heb hier een gezondere variant voor je! Het is echt heel makkelijk. Ik kwam op het idee toen ik een bananenbrood wilde maken. Omdat ik het deeg wilde proeven voordat het de oven in ging, had ik de eieren nog niet toegevoegd. Het was zo’n fijn mengsel dat ik op het idee kwam om er broodjes van te bakken. En dat pakte, al zeg ik het zelf, heel goed uit! De broodjes zijn lekker compact. Laat je niet op het verkeerde spoor brengen door het formaat, want ze vullen enorm.
 

Variaties

Toen de ene variant lekker van smaak was, ben ik gaan experimenteren met andere smaken. Ik heb een variant gemaakt met banaan/ amandelmeel /boekweitmeel,  met banaan / havermout / zonnebloempitten en een broodje van pompoenpuree / kastanjemeel /amandelmeel. Zo kun je op zondagmorgen lekker gevarieerd brood eten. Je kunt ze ook de avond ervoor maken. Warm ze de volgende morgen even op in de oven, dan worden ze weer lekker knapperig van buiten en zacht van binnen.
 
De tijd die ik aangeef voor de voorbereiding is gebaseerd op één soort. Wil je alle soorten maken, tel dan ca. 20 minuten bij de totale tijd op. Je bent ongeveer 10 minuten bezig om deeg te maken en de broodjes te vormen.
 
Pompoenpuree maak je eenvoudig zelf door ca. 1/4 flespompoen in blokjes te snijden, in ca. 10 minuten gaar te stomen of roerbakken en in de blender te pureren.
 

Vormen

Varieer gerust met de vormen! Zo heb ik bijvoorbeeld de pompoenbroodjes iets groter en platter gemaakt. Maak er een langwerpig plat brood van, of de vorm van een stokbrood. Je kunt er ook pitabroodjes van maken.
 

Beleg

Heb jij ook als favoriet chocoladehagel? Zet het pak vol geraffineerde suikers en kunstmatige toevoegingen weg en pak een goed blok pure chocolade (ik gebruik 92%, gezoet met kokosbloesemsuiker). Rasp deze boven je warme broodje en besprenkel met olijfolie. Die combinatie is echt top!
 
Verantwoord genieten!