Dit gerecht kun je het hele jaar door maken. Kies voor groenten uit het seizoen. De saus is gemaakt met appelazijn, tomatenpuree en sinaasappelsap. Serveer er rijst bij of gebruik meer groenten om er een avondmaaltijd van te maken.
Dit gerecht kun je het hele jaar door maken. Kies voor groenten uit het seizoen. De saus is gemaakt met appelazijn, tomatenpuree en sinaasappelsap. Serveer er rijst bij of gebruik meer groenten om er een avondmaaltijd van te maken.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verwarm (kokos)olie in een koekenpan en fruit daarin de ui, knoflook en gember.
Voeg na ca. 2 minuten de wortel en paprika toe. Bak ca. 10 minuten mee en voeg dan de prei en witte kool toe.
Voeg het sap van de sinaasappels, azijn en tomatenpuree toe en laat ca. 4 minuten doorkoken.
Verwarm eventueel de cashewnoten in een koekenpan. Haal de cashewnoten er uit en doe (kokos)olie in de pan voor het bakken van de kipfilets. Afhankelijk van de grootte van de stukjes bak je ze in ca. 6 minuten gaar. Voeg de kip toe aan de zoetzure saus en serveer met de rijst. Eet smakelijk!