Je kent het vast wel. Een paar ingrediënten in de koelkast en geen zin om naar de winkel te gaan. Dan zit er niks anders op dan hier iets lekkers van te maken. Zo ging het bij deze zomerse salade en het pakte verrassend goed uit!
Boontjes smaken heerlijk met citroensap en knoflook. Ze zijn warm al lekker als bijgerecht, maar in deze salade kun je ze ook prima koud eten. Ideaal dus als je veel gasten over de vloer krijgt, de gerechten op de barbeque in de gaten moet houden óf als lunch voor onderweg.
 

Kleurenpasta


Boontjes zijn voedzaam en in combinatie met de pasta heb je met dit recept voldoende voor een lunch voor twee personen. Pasta heb je in allerlei kleuren en van veel verschillende ingrediënten. Ik vind het superleuk om zelf pasta te maken, maar laten we eerlijk zijn, het kost best wat tijd. Nu ben ik dus gegaan voor de kant-en-klare pasta, gemaakt van spliterwten. Het is in bijna elke supermarkt wel te verkrijgen, pasta van peulvruchten, bruine rijst of boekweit. Niet zo’n pastaliefhebber? Voeg dan wat geroosterde noten toe, zoals amandelen of hazelnoten.
 

Variëren met sla


De haricots verts meng ik met een gemengde salade. Deze kun je ook weglaten óf vervangen voor bijvoorbeeld krop- of veldsla. Met het rode blad zien de kleuren er waanzinnig uit! Om nog meer kleur in je gerecht te krijgen kun je cherrytomaatjes toevoegen.   Maak er vooral iets lekkers van naar je eigen smaak.
 

Knoflook


Wist je dat knoflook antibacteriëel, antischimmel en ontstekingsremmend werkt als je het rauw eet? Goed om wat vaker op het menu te zetten door het gebruik van deze dressing bijvoorbeeld. De smaak is best heftig, dus proef even of de dressing voor jou ook smakelijk is. Gebruik anders maar één teentje. Smaken verschillen, het gaat erom dat jij het lekker vindt.  Eet smakelijk!