Wil je snel een maaltijd op tafel hebben zonder veel snijwerk? Dan is deze zuurkoolpasta met gedroogde cranberry’s een winnaar! In deze tijd van het jaar haal je verse zuurkool bij de bio-supermarkt, maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken.
Deze zuurkoolpasta met gedroogde cranberry’s staat bij ons elke week op tafel. De bereidingstijd is slechts 15 minuten als je er een beetje handigheid in hebt gekregen.
 

Bruine rijstpasta of linzenpasta

Ik kies voor de bruine rijstpasta in dit recept. Linzenpasta kan natuurlijk ook en het fijne is dat je dit tegenwoordig in de ‘gewone’ supermarkt ook kunt krijgen. Deze pasta is vrij van tarwe en vermindert of voorkomt daardoor een opgeblazen gevoel. De glycemische index is lager waardoor je bloedsuikerspiegel minder piekt. Langer een verzadigd gevoel en energie na de maaltijd, dat is waar ik het voor doe.
 

Gedroogd fruit

De zuurkoolpasta fleur ik op met gedroogde cranberry’s en een salade van winterpostelein. Reageren je darmen niet zo goed op de combinatie van (gedroogd) fruit en de zuurkoolpasta, laat de cranberry’s dan achterwege. Gezond eten blijft een ontdekkingsreis die voor iedereen anders is. Luister goed naar de signalen van je eigen lichaam.
 

‘Bechamelsaus’

De saus die bij het gerecht hoort is gemaakt met roomboter, kokosmelk en boekweitmeel. Je kunt in plaats van roomboter ook kokosolie of ghee (geklaarde boter) gebruiken. De kokosmelk voegt iets zoets toe dus deze zou ik niet zo snel vervangen, maar heb je geen kokosmelk in huis kies dan voor een andere plantaardige melk.