Rabarber crumble met vanille en amandel

rabarber crumble met vanille en amandel
  • 55 min
  • 10 ingrediënten

Het seizoen is heel kort en dus tijd om er extra van te genieten! Rabarber is een zure groente die heel goed combineert met vanille en amandel. Tijd om deze rabarber crumble met vanille en amandel te maken als ontbijt, tussendoortje of feestelijk toetje.

Deze rabarber crumble met vanille en amandel is een voedzaam recept met een flinke portie groenten. De amandel bevat plantaardige eiwitten waardoor je lang een verzadigd gevoel hebt. Het helpt bovendien om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden.

Niet elk kind waardeert een zure smaak. Ga zelf na of jouw kids houden van zuur of zoet en pas het recept aan naar hun smaak. In dit recept laat ik de zure smaak wel naar voren komen door maar 5 gram kokosbloesemsuiker toe te voegen. Wil je het liever iets zoeter? Verhoog dan de hoeveelheid kokosbloesemsuiker.

Ik vind roomboter een heerlijke smaakmaker in crumblerecepten en dit heeft dan ook mijn voorkeur. Roomboter bevat verzadigde vetten die je goed op hogere temperatuur kunt verhitten. Het is bovendien een natuurlijk product. Wil je liever een plantaardig alternatief? Kies dan voor een ontgeurde kokosolie bijvoorbeeld.

Tijd om aan de slag te gaan!

Ingrediënten 4 personen

  • 400 gram rabarber
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 5 gram kokosbloesemsuiker
  • 100 gram havermout
  • 50 gram boekweitmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 20 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 snufje zout
  • 60 gram roomboter
  • 15 gram geschaafde amandelen

Bereiding

01

Verwarm de oven voor op 160°C. Was de rabarber en verwijder de buitenste draden met een dunschiller of schilmesje. Snijd vervolgens in reepjes zodat je halve maantjes krijgt. Wil je een bite? Maak dan de halve maantjes wat dikker.

02

Doe de rabarber in een ovenschaal (of kleine ovenschaaltjes) en meng de vanillepoeder en de kokosbloesemsuiker erdoorheen.

03

Maak nu de crumble. Doe de havermout, boekweitmeel, amandelmeel, kokosbloesemsuiker en het zout in een kom en meng door elkaar. Snijd de roomboter in blokjes en voeg toe aan het mengsel. Kneed de roomboter door de overige ingrediënten tot een kruimelig deeg.

04

Verdeel het deeg over de rabarber en garneer met geschaafde amandelen. Plaats 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak het nóg voedzamer met:

  • vervang boekweitmeel door amandelmeel (gezonde vetten en eiwitten)
  • serveer met een portie (rauwe) zuivel (eiwitten)

Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

387,7 Kcal

per portie

40 g

Koolhydraten

22,5 g

Vet

8,8 g

Eiwit

7 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het