Zuurkoolpasta met gedroogde cranberry’s

Een makkelijk recept die je in no-time uit je hoofd kent. Bijna geen snijwerk (op een uitje na) en lekkere winterse kost.

Rode bieten met portobello en tamari

Heerlijk is dit recept met rode bieten en portobello. Zoete rode ui, een beetje pit van de knoflook en zout van de tamari. Probeer jij het uit?

Sperziebonen met citroen en knoflook

Een fris (bij)gerecht met pit. Deze peulvrucht is een bron van plantaardige eiwitten. Stoom hem beetgaar en voeg de dressing toe. Zo makkelijk is het!

Rabarber-aardbeitaart

Het seizoen van de rabarber is kort en dus tijd om flink uit te pakken! Rabarber is zuur van smaak en combineert daarom goed met de zoete aardbeien. Deze rabarber-aardbeitaart kun je ook prima als ontbijt eten. Met een voedzame bodem van gemengde noten en dadels.

Mango kokos oats met gember en koriander

Een voedzaam ontbijt deze mango kokos oats met gember en koriander. Lekker romig, zoet en pittig tegelijk!

Kokos groentesoep met gember en croutons

Als het buiten koud, nat en winderig is dan komt deze soep als geroepen. Een lekkere opwarmer vol met onstekingsremmende ingrediënten zoals gember, knoflook en kurkuma. Bijkomend voordeel, je hoeft er niet urenlang bouillon voor te trekken en het is een perfect recept om je koelkast leeg te maken (en daarmee voedselverspilling te voorkomen).

Stamppot witte kool met nasikruiden, zoete aardappel en gehakt

Vroeger aten wij thuis in de winter vaak deze stamppot met witte kool, aardappelen, nasikruiden, gehakt en een flinke lepel appelmoes. Eigenlijk hoeft er niet zoveel te veranderen om er een gezonde draai aan te geven. Ik vervang de aardappels voor zoete aardappel en de appelmoes voor appelpuree (of nog beter, laat deze weg, maar het is toch wel erg lekker erbij!)

Pittige noedelsalade

Kook jij binnenkort voor een grote groep gasten en heb je geen idee wat je op tafel moet zetten? Dan is deze pittige noedelsalade misschien wel iets. Een grote schaal comfortfood waarvan je de voorbereidingen al een paar uur van te voren kunt doen. Zet je gesneden groenten klaar en je dressing. Dan heb je binnen 10 minuten deze feestmaaltijd op tafel staan.

Tuinboonsalade met zomerfruit

Voor een lekkere frisse tuinboonsalade heb je maar een paar ingrediënten nodig. Tuinbonen komen in deze periode van de volle grond, gewoon uit ons eigen landje. Niet alleen verantwoord voor je gezondheid maar ook duurzaam dus.

Zoete kipdrumsticks met bloemkoolrijst

Jaaa daar is hij weer! De bloemkoolrijst. Deze keer met zoete kipdrumsticks. Echt favoriet hier in huis, maar dat heb je vast al wel gemerkt in de recepten. Een makkelijke manier om flink wat groenten naar binnen te werken.

Curry kabeljauw met bloemkoolrijst

Easy peasy om dit te maken. De kabeljauw is met een paar minuten gaar gestoomd in kokosmelk en met slechts 3 specerijen heb je de smaak van curry te pakken.

Groene smoothiebowl

Fleurig, lekker én gezond! Met smoothies kun je de lekkere trek even stillen en daarmee voorkom je dat je grijpt naar kant-en-klare koekjes of mueslirepen.

Bloemkoolsalade met koriander

Heb je niet zoveel tijd, maar wel trek in iets lekkers? Binnen 10 minuten heb je deze bloemkoolsalade klaar. Breng hem op smaak met verse kruiden. Deze zitten bomvol voedingsstoffen en zorgen ervoor dat je snel verzadigd bent.

Spicy bloemkool uit de oven

Weet je nog niet wat je met de kerst op tafel zet? Deze hele bloemkool uit de oven met een korst van specerijen, geschaafde amandelen, citrussap en verse koriander is je pronkstuk.

Pompoenparfait

Met deze pompoenparfait heb je in een handomdraai een ontbijtje klaar voor de volgende dag. De weckpotjes staan ook leuk op een feestelijk versierde tafel!

Zalm met bloemkoolrijst

Dit is weer een voorbeeld van een makkelijke maaltijd.  Door verse groenten met vis te combineren krijg je vitaminen, mineralen, eiwitten en gezonde vetten binnen. Je lichaam gaat ermee aan de slag en zet deze belangrijke voedingsstoffen om in energie.

Chiapudding framboos-aardbei

Heb je ’s morgens niet veel tijd om een voedzaam ontbijt te maken? Deze chiapudding maak je de avond ervoor.

Broccolirijst met kip en basilicumdressing

Het is supermakkelijk om te maken, snel klaar en draagt bij aan je gezondheid. Broccoli is een echt superfood te noemen.

Bosvruchten chia-jam met munt

Gebruik de jam op een plakje bananenbrood, zelfgemaakte cracker, als topping op een cheesecake of door de havermout. Ook heerlijk om als dip te gebruiken voor zelfgebakken koekjes!

Gember-pompoensoep met sesamkoekjes

Een pittige soep die zowel koud als warm lekker is. Je kunt dit recept ook gebruiken om een pompoensmoothie te maken.

Sommige rechten voorbehouden. © 2020 Voedstapje | KvK nr: 77392477 | BTW-id: NL003190962B11