Bruine rijstpasta met tomatensaus en seizoensgroenten

Yes! hier is weer zo’n makkelijk recept waar je eindeloos mee kunt variëren, waar je niet over na hoeft te denken en geen lange lijstjes voor nodig hebt. Deze bruine rijstpasta met tomatensaus en seizoensgroenten is spaghetti nieuwe stijl! Gezond en voedzaam en makkelijk aan te passen aan het seizoen.

Rabarber-aardbeitaart

Het seizoen van de rabarber is kort en dus tijd om flink uit te pakken! Rabarber is zuur van smaak en combineert daarom goed met de zoete aardbeien. Deze rabarber-aardbeitaart kun je ook prima als ontbijt eten. Met een voedzame bodem van gemengde noten en dadels.

Kokos groentesoep met gember en croutons

Als het buiten koud, nat en winderig is dan komt deze soep als geroepen. Een lekkere opwarmer vol met onstekingsremmende ingrediënten zoals gember, knoflook en kurkuma. Bijkomend voordeel, je hoeft er niet urenlang bouillon voor te trekken en het is een perfect recept om je koelkast leeg te maken (en daarmee voedselverspilling te voorkomen).

Stamppot witte kool met nasikruiden, zoete aardappel en gehakt

Vroeger aten wij thuis in de winter vaak deze stamppot met witte kool, aardappelen, nasikruiden, gehakt en een flinke lepel appelmoes. Eigenlijk hoeft er niet zoveel te veranderen om er een gezonde draai aan te geven. Ik vervang de aardappels voor zoete aardappel en de appelmoes voor appelpuree (of nog beter, laat deze weg, maar het is toch wel erg lekker erbij!)

Pittige noedelsalade

Kook jij binnenkort voor een grote groep gasten en heb je geen idee wat je op tafel moet zetten? Dan is deze pittige noedelsalade misschien wel iets. Een grote schaal comfortfood waarvan je de voorbereidingen al een paar uur van te voren kunt doen. Zet je gesneden groenten klaar en je dressing. Dan heb je binnen 10 minuten deze feestmaaltijd op tafel staan.

Haverpizza met groenten, geitenkaas en dadelstroop

Het ‘probleem’ bij veel pizza’s is de grote hoeveelheid zout, kaas en kleine hoeveelheid groenten. Pizza hoeft dus helemaal niet ongezond te zijn als je een paar dingen aanpast. Verminder de hoeveelheid zout en kaas en gebruik heel veel groenten. Serveer er een lekkere salade bij!

Tuinboonsalade met zomerfruit

Voor een lekkere frisse tuinboonsalade heb je maar een paar ingrediënten nodig. Tuinbonen komen in deze periode van de volle grond, gewoon uit ons eigen landje. Niet alleen verantwoord voor je gezondheid maar ook duurzaam dus.

Zoete kipdrumsticks met bloemkoolrijst

Jaaa daar is hij weer! De bloemkoolrijst. Deze keer met zoete kipdrumsticks. Echt favoriet hier in huis, maar dat heb je vast al wel gemerkt in de recepten. Een makkelijke manier om flink wat groenten naar binnen te werken.

Bloemkoolsalade met koriander

Heb je niet zoveel tijd, maar wel trek in iets lekkers? Binnen 10 minuten heb je deze bloemkoolsalade klaar. Breng hem op smaak met verse kruiden. Deze zitten bomvol voedingsstoffen en zorgen ervoor dat je snel verzadigd bent.

Rode kool crumble met stoofpeer en appel

Een crumble is wat mij betreft ultiem ‘comfort food’. Dit recept is voor een standaard appel-perencrumble met rode kool. Je kunt de rode kool crumble de avond van te voren maken, dan hoef je hem alleen de volgende dag in de oven af te bakken.

Yacon-bataat koekjes

Yacon is supersappig en de smaak heeft wel iets weg van appel en wortel. Ik combineer hem in dit recept met zoete aardappel (bataat).

Wraps met knolselderij en postelein

Vandaag is het tijd voor wraps! Naast dat ze erg lekker zijn, zijn ze ook ideaal als meeneemlunch. Het is nu de tijd van kolen en knollen en dus vul ik ze in dit recept met knolselderij en postelein. Wist je dat postelein als één van de weinige groentesoorten omega 3 vetten bevat?

Winternoodles

De wintergroenten zijn nu op hun lekkerst en komen gewoon van eigen bodem. Vol voedingswaarde en ook nog eens voor een gunstige prijs. Maak van dit recept een extra portie, dan heb je gelijk de lunch voor de volgende dag klaar.

Zuurkoolmuffin met cranberry’s

Ben jij ook gek op zuurkool? Probeer deze zuurkoolmuffin eens! Ideaal om mee te nemen naar je werk, voor onderweg of als ontbijt. Bak ze in mini-muffinvormpjes om ze als hapje te serveren.

Boerenkoolpannenkoek

Als ‘monsterpannenkoek’ gaat deze boerenkoolpannenkoek er ook bij de kleintjes wel in. Lekker zoet door de banaan en flink wat groene bladgroenten erin.

Spicy bloemkool uit de oven

Weet je nog niet wat je met de kerst op tafel zet? Deze hele bloemkool uit de oven met een korst van specerijen, geschaafde amandelen, citrussap en verse koriander is je pronkstuk.

Triple rodekool als ontbijt, lunch of diner

Wat dacht je van één ingrediëntenlijst waar je drie gerechten van kunt maken? Hoezo stress in de keuken met de feestdagen. Voor jou niet hoor!

Pompoenparfait

Met deze pompoenparfait heb je in een handomdraai een ontbijtje klaar voor de volgende dag. De weckpotjes staan ook leuk op een feestelijk versierde tafel!

Pittige boerenkool

Boerenkool is een echte superfood, bomvol vitamine C. Kort roerbakken (4 minuten) is voor deze groente voldoende en daarom perfect voor een snelle avondmaaltijd, lunch of zelfs ontbijt. In dit recept combineer ik hem met gierst.

Bloemkool poffertjes

Geen lege calorieën bij deze poffertjes, wel een voedzaam ontbijt, lunch of diner. Je kunt ze maken met allerlei soorten groenten.

Sommige rechten voorbehouden. © 2019 Voedstapje