Dadelnotenreep met sinaasappel

Deze dadelnotenreep met sinaasappel is een voedzaam tussendoortje. Perfect om mee te nemen als je een dagje uit gaat. Voor dit recept gebruik ik gemengde noten zodat ik gelijk de verschillende vetzuren combineer.

Bruine rijstpasta met tomatensaus en seizoensgroenten

Yes! hier is weer zo’n makkelijk recept waar je eindeloos mee kunt variëren, waar je niet over na hoeft te denken en geen lange lijstjes voor nodig hebt. Deze bruine rijstpasta met tomatensaus en seizoensgroenten is spaghetti nieuwe stijl! Gezond en voedzaam en makkelijk aan te passen aan het seizoen.

Rabarber-aardbeitaart

Het seizoen van de rabarber is kort en dus tijd om flink uit te pakken! Rabarber is zuur van smaak en combineert daarom goed met de zoete aardbeien. Deze rabarber-aardbeitaart kun je ook prima als ontbijt eten. Met een voedzame bodem van gemengde noten en dadels.

Mango kokos oats met gember en koriander

Een voedzaam ontbijt deze mango kokos oats met gember en koriander. Lekker romig, zoet en pittig tegelijk!

Vegan mangotaart

Een kleurrijke vegan mangotaart voor Pasen die zo voedzaam is dat je hem ook kunt eten tijdens het ontbijt of de brunch. Veganistisch, vrij van geraffineerde suikers en lekker fris van smaak.

Vegan bosbescheesecake

Hét recept voor een frisse en voedzame vegan bosbescheesecake waar je geen oven voor nodig hebt. Vol met voedzame ingrediënten zonder geraffineerde suikers, lactose en gluten. Verantwoord genieten.

Kokos groentesoep met gember en croutons

Als het buiten koud, nat en winderig is dan komt deze soep als geroepen. Een lekkere opwarmer vol met onstekingsremmende ingrediënten zoals gember, knoflook en kurkuma. Bijkomend voordeel, je hoeft er niet urenlang bouillon voor te trekken en het is een perfect recept om je koelkast leeg te maken (en daarmee voedselverspilling te voorkomen).

Bloedsinaasappeltaart met hazelnoot en abrikoos

Deze frisse bloedsinaasappeltaart heeft een bodem van hazelnoot en gedroogde abrikoos. Natuurlijk helemaal gemaakt van ongeraffineerde producten en hij smaakt super! Met noten en gedroogd fruit maak je in no-time een knapperige bodem voor je taart.

Luchtige pannenkoek van zoete aardappel

Een voedzame pannenkoek die ook erg in de smaak valt bij kids! De blauwe bessen combineren goed met de zoete aardappel en zien er feestelijk uit.

Boerenkoolpesto ; zuivel- en notenvrij

Ik heb al heel wat pesto’s gemaakt, maar nog geen pesto zonder zuivel (kaas) of noten. Tijd om daar eens mee te experimenteren! Het resultaat is een frisse boerenkoolpesto met basilicum, zonnebloempitten en flink wat knoflook.

Hummus rode biet met ras el hanout

Dit is mijn favoriete recept voor hummus. Rode bieten geven niet alleen een mooie kleur, maar smaken ook nog eens heel lekker! Zeker in combinatie met Ras el hanout

Glutenvrij flatbread met boerenkoolpesto en cherrytomaten

Hét recept voor een heerlijk flatbread gemaakt van kikkererwtenmeel, water, olijfolie, bakpoeder en een snufje zout. Het voordeel van dit brood is dat je het gewoon in de koekenpan bakt, ongeveer 4 minuten aan elke kant op laag middelhoog vuur.

Healthy mix (noten,pitten,zaden)

Deze healthy mix kun je overal voor gebruiken. Als garnering op taarten, over de (havermout)pap, yoghurt of fruit óf gewoon lekker als tussendoortje zo uit de hand. Je roostert de ingrediënten ca. 10 minuten op laag vuur in de koekenpan, dus je oven hoeft er niet voor aan

Heerlijke tomatensoep

Een heerlijke tomatensoep voor een herfstige dag met verse groenten. Je kunt hem zelf nóg lekkerder maken door kiemgroenten toe te voegen of zelfgemaakte pesto.

Tapenade olijven en zongedroogde tomaten

Dit is een recept waar je alle kanten mee op kunt. Als spread op een cracker, wrap, pannenkoek of noten-zadenbrood, als dip of als topping en smaakmaker bij linzenpasta of rijst. Deze tapenade olijven en zongedroogde tomaten is makkelijk om te maken met slechts 3 ingrediënten!

Pittige noedelsalade

Kook jij binnenkort voor een grote groep gasten en heb je geen idee wat je op tafel moet zetten? Dan is deze pittige noedelsalade misschien wel iets. Een grote schaal comfortfood waarvan je de voorbereidingen al een paar uur van te voren kunt doen. Zet je gesneden groenten klaar en je dressing. Dan heb je binnen 10 minuten deze feestmaaltijd op tafel staan.

Maaltijdsoep uit de voorraadkast

Deze maaltijdsoep maak je met ingrediënten uit je voorraadkast en staat binnen 10 minuten op tafel, als je heeeel snel bent kan het in 8;)

Tuinboonsalade met zomerfruit

Voor een lekkere frisse tuinboonsalade heb je maar een paar ingrediënten nodig. Tuinbonen komen in deze periode van de volle grond, gewoon uit ons eigen landje. Niet alleen verantwoord voor je gezondheid maar ook duurzaam dus.

Cranberry granola

Als je niet zoveel tijd hebt s’morgens is deze cranberry granola een perfecte start van de dag. Om de granola te maken heb je slechts 5 minuten voorbereiding nodig én 15 minuten oventijd. Een fluitje van een cent dus!

Gierst-andijviesalade

Als je snel iets lekkers in elkaar wilt zetten dan is deze salade een aanrader. Voor dit recept komen de smaakmakers uit de voorraadkast. Ik gebruik zongedroogde tomaten, die ik 10 minuten laat weken en afspoel, en olijven.

Sommige rechten voorbehouden. © 2019 Voedstapje