Broccoli-kerriesoep

Deze voedzame broccoli-kerriesoep tover je in een handomdraai op tafel en bevat alleen natuurlijke ingrediënten. Broccoli-kerriesoep kun je prima in de koelkast 3 dagen bewaren. Daardoor hoef je je niet meer druk te maken over je lunch voor de volgende dag. In een weckpotje neem je het makkelijk mee naar je werk of een dagje […]

Rode bieten met portobello en tamari

Heerlijk is dit recept met rode bieten en portobello. Zoete rode ui, een beetje pit van de knoflook en zout van de tamari. Probeer jij het uit?

Kokos groentesoep met gember en croutons

Als het buiten koud, nat en winderig is dan komt deze soep als geroepen. Een lekkere opwarmer vol met onstekingsremmende ingrediënten zoals gember, knoflook en kurkuma. Bijkomend voordeel, je hoeft er niet urenlang bouillon voor te trekken en het is een perfect recept om je koelkast leeg te maken (en daarmee voedselverspilling te voorkomen).

Heerlijke tomatensoep

Een heerlijke tomatensoep voor een herfstige dag met verse groenten. Je kunt hem zelf nóg lekkerder maken door kiemgroenten toe te voegen of zelfgemaakte pesto.

Boekweitpannenkoek met appel en rozijnen

Deze boekweitpannenkoeken met appel en rozijnen staan bij ons wekelijks op het menu, zowel als ontbijt als lunch. In plaats van een kant-en-klaar pannenkoekenmix gebruik je boekweitmeel, ei en water. Voeg wat smaakmakers toe zoals een snufje zout, kaneel en vanillepoeder.

Pittige noedelsalade

Kook jij binnenkort voor een grote groep gasten en heb je geen idee wat je op tafel moet zetten? Dan is deze pittige noedelsalade misschien wel iets. Een grote schaal comfortfood waarvan je de voorbereidingen al een paar uur van te voren kunt doen. Zet je gesneden groenten klaar en je dressing. Dan heb je binnen 10 minuten deze feestmaaltijd op tafel staan.

Wraps met knolselderij en postelein

Vandaag is het tijd voor wraps! Naast dat ze erg lekker zijn, zijn ze ook ideaal als meeneemlunch. Het is nu de tijd van kolen en knollen en dus vul ik ze in dit recept met knolselderij en postelein. Wist je dat postelein als één van de weinige groentesoorten omega 3 vetten bevat?

Winternoodles

De wintergroenten zijn nu op hun lekkerst en komen gewoon van eigen bodem. Vol voedingswaarde en ook nog eens voor een gunstige prijs. Maak van dit recept een extra portie, dan heb je gelijk de lunch voor de volgende dag klaar.

Spicy bloemkool uit de oven

Weet je nog niet wat je met de kerst op tafel zet? Deze hele bloemkool uit de oven met een korst van specerijen, geschaafde amandelen, citrussap en verse koriander is je pronkstuk.

Triple rodekool als ontbijt, lunch of diner

Wat dacht je van één ingrediëntenlijst waar je drie gerechten van kunt maken? Hoezo stress in de keuken met de feestdagen. Voor jou niet hoor!

Pittige boerenkool

Boerenkool is een echte superfood, bomvol vitamine C. Kort roerbakken (4 minuten) is voor deze groente voldoende en daarom perfect voor een snelle avondmaaltijd, lunch of zelfs ontbijt. In dit recept combineer ik hem met gierst.

Bloemkool poffertjes

Geen lege calorieën bij deze poffertjes, wel een voedzaam ontbijt, lunch of diner. Je kunt ze maken met allerlei soorten groenten.

Groentesoep

Om je darmen in balans te houden, of weer in balans te brengen, is het raadzaam om veel groenten te eten. Deze groentesoep is een echte maaltijdsoep die je als avondeten, lunch of ontbijt kunt nemen. Kijk wat je nog in de (koel)kast hebt liggen aan groenten en maak je eigen versie!

Warme geitenkaas met groene salade

In veel restaurants zie je deze salade met geitenkaas op de kaart staan. Tijd om het zelf eens te maken, met ingrediënten die jij het lekkerst vindt!

Kip kerrie met spitskool

Met dit recept wil ik je laten zien dat het niet nodig is om alle voedselgroepen in één maaltijd te stoppen. Sterker nog, je krijgt meer energie als je dat niet doet.

Groenlofstamppot met kabeljauw

Stamppot is oorspronkelijk een gerecht met aardappelen, maar je kunt het ook prima maken met alleen groenten. Groenlof heeft een uitgesproken, bittere smaak. Dit combineert heel goed met andere uitgesproken smaken zoals die van knolselderij.

Maaltijdsalade gierst, tomaat en avocado

Gierst is een glutenvrije graansoort en licht verteerbaar. Het bevat o.a. silicium wat nodig is voor de vorming van bindweefsel, botten en kraakbeen. De structuur lijkt een beetje op couscous en daarom bedacht ik deze maaltijdsalade met tomaat, basilicum en avocado.

Zalm met bloemkoolrijst

Dit is weer een voorbeeld van een makkelijke maaltijd.  Door verse groenten met vis te combineren krijg je vitaminen, mineralen, eiwitten en gezonde vetten binnen. Je lichaam gaat ermee aan de slag en zet deze belangrijke voedingsstoffen om in energie.

Perzik salade met tahin-gemberdressing

Nu het nog volop zomer is mag een receptje met perzik niet ontbreken. Ik heb dit als ontbijt gegeten en wilde graag uitpakken, dus heb ik er een roos van gemaakt. Het is echt niet moeilijk maar kost wel even tijd.

Ratatouille

Ratatouille is van oorsprong een Frans gerecht gemaakt met tomaat, aubergine, courgette, ui en knoflook. Het staat hier wekelijks op tafel, omdat je het recept zo eenvoudig kunt onthouden als je het één keer gemaakt hebt.

Sommige rechten voorbehouden. © 2020 Voedstapje | KvK nr: 77392477 | BTW-id: NL003190962B11