Een kruidige cake met pastinaak. Verwennerij na een wandeling in de kou, tijdens de feestdagen of gewoon omdat het een heerlijk voedzaam ontbijt is.
Het seizoen van de rabarber is kort en dus tijd om flink uit te pakken! Rabarber is zuur van smaak en combineert daarom goed met de zoete aardbeien. Deze rabarber-aardbeitaart kun je ook prima als ontbijt eten. Met een voedzame bodem van gemengde noten en dadels.
Een kleurrijke vegan mangotaart voor Pasen die zo voedzaam is dat je hem ook kunt eten tijdens het ontbijt of de brunch. Veganistisch, vrij van geraffineerde suikers en lekker fris van smaak.
Deze eiwitrijke cake past perfect bij je sportieve leven. Opbouwende voeding geeft je weer een boost om te herstellen en vooruitgang te boeken.
Amandelen, cranberry’s, noten, sinaasappel en een topping van chocolade en dadelkaramel. Klinkt goed toch? Deze cake is erg voedzaam dus een klein stukje is al voldoende.
Een voedzame pannenkoek die ook erg in de smaak valt bij kids! De blauwe bessen combineren goed met de zoete aardappel en zien er feestelijk uit.
Hét recept voor een smeuïge ontbijtkoek gemaakt met pompoen, kastanjemeel en havermeel. Glutenvrij, vrij van geraffineerde suikers én lactosevrij.
Deze healthy mix kun je overal voor gebruiken. Als garnering op taarten, over de (havermout)pap, yoghurt of fruit óf gewoon lekker als tussendoortje zo uit de hand. Je roostert de ingrediënten ca. 10 minuten op laag vuur in de koekenpan, dus je oven hoeft er niet voor aan
Deze boekweitpannenkoeken met appel en rozijnen staan bij ons wekelijks op het menu, zowel als ontbijt als lunch. In plaats van een kant-en-klaar pannenkoekenmix gebruik je boekweitmeel, ei en water. Voeg wat smaakmakers toe zoals een snufje zout, kaneel en vanillepoeder.
Dit smeuïge haverbrood kan goed als ontbijt, tussendoortje of lunch. Lekker om mee te nemen naar de picknick, een dagje uit óf wanneer je onderweg bent naar je vakantiebestemming.
Een basisrecept voor cake bevat bloem, eieren, suiker en boter. Na het proeven van deze cake maak je hem de volgende keer anders! De basis voor deze cake is witte bonen.
Gek op pannenkoeken? Dan moet je deze met rabarber echt een keer proberen!
Heb je niet zoveel tijd, maar wel trek in iets lekkers? Binnen 10 minuten heb je deze bloemkoolsalade klaar. Breng hem op smaak met verse kruiden. Deze zitten bomvol voedingsstoffen en zorgen ervoor dat je snel verzadigd bent.
Eet jij wel eens (bananen)brood of crackers en ben je op zoek naar een zoet, maar verantwoord, beleg? Zoek dan niet verder en maak deze chocolade hummus van adukibonen.
Yacon is supersappig en de smaak heeft wel iets weg van appel en wortel. Ik combineer hem in dit recept met zoete aardappel (bataat).
Pannenkoeken kun je wat mij betreft op elk moment van de dag eten en dat gaat zeker op voor deze zoete pancakes. Peren zijn nu volop verkrijgbaar en als je kiest voor peren die goed rijp zijn dan maak je met de natuurlijke suikers je pannenkoek lekker zoet.
Vandaag is het tijd voor wraps! Naast dat ze erg lekker zijn, zijn ze ook ideaal als meeneemlunch. Het is nu de tijd van kolen en knollen en dus vul ik ze in dit recept met knolselderij en postelein. Wist je dat postelein als één van de weinige groentesoorten omega 3 vetten bevat?
Ben jij ook gek op zuurkool? Probeer deze zuurkoolmuffin eens! Ideaal om mee te nemen naar je werk, voor onderweg of als ontbijt. Bak ze in mini-muffinvormpjes om ze als hapje te serveren.
Als ‘monsterpannenkoek’ gaat deze boerenkoolpannenkoek er ook bij de kleintjes wel in. Lekker zoet door de banaan en flink wat groene bladgroenten erin.
Deze vanillekwark maak je met geweekte cashewnoten. Door ze minimaal 4 uur te weken worden ze extra romig en kan de blender er met gemak een lekkere vanille-cashewkwark of yoghurt van maken.