Mexicaanse vegetarische burger

Een vegetarische burger maak je eenvoudig zelf met gedroogde peulvruchten. Bij de bruine bonen mag wat mij betreft wel iets pittigs en dus ga ik in dit recept voor de mexicaanse kruiden.

Maaltijdsoep uit de voorraadkast

Deze maaltijdsoep maak je met ingrediënten uit je voorraadkast en staat binnen 10 minuten op tafel, als je heeeel snel bent kan het in 8;)

Gierst-andijviesalade

Als je snel iets lekkers in elkaar wilt zetten dan is deze salade een aanrader. Voor dit recept komen de smaakmakers uit de voorraadkast. Ik gebruik zongedroogde tomaten, die ik 10 minuten laat weken en afspoel, en olijven.

Spicy bloemkool uit de oven

Weet je nog niet wat je met de kerst op tafel zet? Deze hele bloemkool uit de oven met een korst van specerijen, geschaafde amandelen, citrussap en verse koriander is je pronkstuk.

Mandarijn-hazelnoot snack

Ik maak deze variant met het sap van twee mandarijnen en een snufje gember. In plaats van gemberpoeder kun je ook kiezen voor koekkruiden. Een lekkere snack voor bij pakjesavond.

Witlof-appel-curry met walnoot

Witlof combineert goed met koriander en komijn en zo kwam ik op het idee om er een curry van te maken. Dit is een milde curry, maar je kunt hem zelf pittiger maken door wat extra geraspte gember toe te voegen, een rode peper of wat chilipoeder.

Pompoenpuree met speculaaskruiden

Pompoen samen met deze verwarmende speculaaskruiden en hazelnoten is zo simpel, maar echt het proberen waard!

Eenvoudige nasi

Heb jij dat ook? Dat je iets wilt maken, maar alleen weet hoe je dat kunt doen met een kant-en-klare kruidenmix? Dat is nu voorbij met dit eenvoudige recept voor nasi.

Milkshake bosbes met vanille

Even wat afkoeling met het warme weer. Deze milkshake gemaakt van kokosmelk, banaan, bosbes en vanille geeft je meteen een voldaan gevoel! Bomvol vitaminen en mineralen.

Spinaziewrap

Spinazie is volop in het seizoen! Een groene bladgroente waar je onder andere deze lekkere spinaziewrap mee kunt maken. Voor een goede start van de dag, als lunch voor onderweg of als makkelijke avondmaaltijd.

Perzik salade met tahin-gemberdressing

Nu het nog volop zomer is mag een receptje met perzik niet ontbreken. Ik heb dit als ontbijt gegeten en wilde graag uitpakken, dus heb ik er een roos van gemaakt. Het is echt niet moeilijk maar kost wel even tijd.

Ratatouille

Ratatouille is van oorsprong een Frans gerecht gemaakt met tomaat, aubergine, courgette, ui en knoflook. Het staat hier wekelijks op tafel, omdat je het recept zo eenvoudig kunt onthouden als je het één keer gemaakt hebt.

Aubergine ei-muffins

Luchtig, lekker en gezond! Aubergine is nu volop verkrijgbaar en je kunt er de lekkerste dingen mee maken. Het combineert goed met kruiden zoals basilicum en oregano, maar ook met specerijen als kurkuma en gember. Die laatste zitten in dit recept voor aubergine ei-muffins.

Quinoasalade sperziebonen met citroendressing

Citroen en sperziebonen is een supercombinatie! Met een teentje rauwe knoflook in de dressing heb je gelijk wat ontstekingsremmende stoffen binnen.

Zomersalade avocado en aardbei

Geniet jij ook zo van aardbeien? Lekker als tussendoortje maar ook goed te gebruiken in maaltijden, zoals deze zomersalade.

Bloemkool ontbijtpap met zomerfruit

Het klinkt misschien een beetje raar om van bloemkool een ontbijtpap te maken maar probeer het eens! Je krijgt zo aan het begin van de dag al een behoorlijk portie aan groenten binnen.

Pannenkoek banaan-haver (zonder ei)

Wil je je kids verrassen met een healthy ontbijtje? Deze pannenkoekjes vallen vast en zeker in de smaak. Lekker zoet en voedzaam door de banaan en havermout.

Noedels met sesam en seizoensgroenten

Snel iets op tafel zetten met de ingrediënten uit het seizoen?

Bietenkoekjes met basilicum-knoflookdip

Dit experiment is erg goed uitgepakt, al zeg ik het zelf;) De koekjes van geraspte, rauwe biet waren in no-time weggepakt door mijn zoontje van 2.

Mexicaanse breakfastburrito

Een stoer en voedzaam ontbijt. Deze burrito is gevuld met ‘scrambled eggs’, avocado, zwarte bonen en tomatensalsa.

Sommige rechten voorbehouden. © 2019 Voedstapje