Quinoa is een pseudograan en een fantastische plantaardige bron van eiwitten. Dit fruitontbijt met quinoa is volledig plantaardig en eenvoudig te maken. Je kunt de quinoa van te voren koken en ca. 3 dagen in de koelkast bewaren. Zo hoef je de volgende morgen alleen nog maar een handje fruit en scheutje olie toe te voegen om een voedzaam ontbijt te hebben.
Dit recept kan je natuurlijk ook prima als lunch of tussendoortje eten. Op de foto staat een zomerse versie, maar je kunt dit ontbijt aanpassen aan elk seizoen. Ik geef je een paar suggesties om mee aan de slag te kunnen:
- Appel, rozijnen en kaneel
- Peer en vanille
- Blauwe bessen, bramen en frambozen
- Ananas en limoen
01
Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
02
Was en snijd het fruit in stukken en voeg toe aan de quinoa. Giet er een scheutje lijnzaadolie overheen. Eet smakelijk!
De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.
Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.
Start vandaag Zo werkt het
Blijf op de hoogte!