Fruitontbijt met quinoa

...
  • 10 min
  • 4 ingrediënten

Quinoa is een pseudograan en een fantastische plantaardige bron van eiwitten. Dit fruitontbijt met quinoa is volledig plantaardig en eenvoudig te maken. Je kunt de quinoa van te voren koken en ca. 3 dagen in de koelkast bewaren. Zo hoef je de volgende morgen alleen nog maar een handje fruit en scheutje olie toe te voegen om een voedzaam ontbijt te hebben.

Dit recept kan je natuurlijk ook prima als lunch of tussendoortje eten. Op de foto staat een zomerse versie, maar je kunt dit ontbijt aanpassen aan elk seizoen. Ik geef je een paar suggesties om mee aan de slag te kunnen:

- Appel, rozijnen en kaneel
- Peer en vanille
- Blauwe bessen, bramen en frambozen
- Ananas en limoen

Ingrediënten 1 persoon

  • 75 gram quinoa
  • 1 handje aardbeien
  • 1 stuk nectarine
  • 1 eetlepel lijnzaadolie

Bereiding

01

Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

02

Was en snijd het fruit in stukken en voeg toe aan de quinoa. Giet er een scheutje lijnzaadolie overheen. Eet smakelijk!

Maak het nóg voedzamer met:

  • een handje ongebrande noten (gezonde vetten en eiwitten)
  • een geraspte wortel (vitaminen en mineralen)

Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

361 Kcal

per portie

67,9 g

Koolhydraten

5 g

Vet

13 g

Eiwit

8,7 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het