Stappenplan

Wat heb je nodig

Plezier én een beetje lef

Met dit stappenplan maak jij stap voor stap een voedingspatroon waar jouw gezin blij van wordt. Je leert welke producten je nodig hebt en hoe je lijf erop reageert. Iedereen heeft andere voorkeuren, dagritmes en leefstijlen. Je ontdekt zelf welke voeding het beste bij jouw gezin past en werkt daar in je eigen tempo naartoe. Met veel plezier én een beetje lef geef jij jouw gezin een gezonde basis.

Lees de 5 stappen Impressie recepten

Gezonde balans

Je leert wat een gezonde basis is. Een gezonde balans bepaal jij.

Lekker eten

Kies de producten waar jij, en je gezin, blij van worden.

Eigen tempo

Jij bepaalt hoeveel tijd je wilt en kunt besteden.

Makkelijke recepten

Met goede ingrediënten ben jij een topchef. Elke maaltijd is voedzaam.

Jouw gezonde basis

Welke 5 stappen zet je

01

Vitaminen en mineralen

Groente en fruit zijn straks je beste vriend. In stap 1 leer je waarom je ze absoluut nodig hebt. Deze voedingsstoffen versterken namelijk je afweer, helpen bij het omzetten van energie en activeren enzymen zodat je lijf alle functies kan uitvoeren. Dat is een goed begin! Die zie je straks in elke maaltijd terug.

02

Natuurlijke suikers

De negatieve lading van suiker stoppen we onder de grond. Er is namelijk ook veel positiefs over te vertellen. En daar leg ik graag de focus op. In het stappenplan leer je welke suikers je nodig hebt en waarom. Natuurlijk leer je ook hoe je beter kunt snoepen én hoe je meer energie krijgt.

03

Vezels en langzame koolhydraten

Wat er in je darmen gebeurt, bepaald voor een groot deel hoe je je voelt. In je darmen bevinden zich miljarden bacteriën die je spijsvertering ondersteunen én een belangrijke rol spelen voor je immuunsysteem. Jij kunt er met je voedingspatroon voor zorgen dat de goede bacteriën de overhand krijgen/houden door veel vezels op je menu te zetten.

04

Gezonde vetten

In deze stap zetten we vet in het zonnetje. Het geeft je namelijk energie én lang een verzadigd gevoel. Je verwacht het misschien niet maar vet is ook een handig hulpmiddeltje als je wat extra kilo's kwijt wilt raken. Hoe dat precies werkt, leer je vanzelf bij het volgen van het stappenplan.

05

Eiwitten

Eiwitten, daar word je groot en sterk van! Het zijn de belangrijkste bouwstenen voor je lijf. Het enige wat je moet doen, is de juiste keuze maken. En er is zoveel keuze. Van ei tot boontjes en van vis tot zuivel. We duiken in alle bronnen en pakken er de beste uit, zodat jij sterk blijft en je kids groot en sterk worden.

Start jullie gezonde voedingspatroon vandaag

Makkelijk en zonder poespas. Werk aan een goede weerstand en krijg energie voor tien om heel veel leuke dingen te doen met elkaar.

Start vandaag Zo werkt het
Wat mag je verwachten

Een verbluffend resultaat

Met alle kennis op zak maak jij straks elke maaltijd voedzaam. Je weet precies wat voeding doet voor je gezondheid en hoe je die kunt ondersteunen, ook als je weerstand iets minder is. En daar plukt jouw hele gezin de vruchten van.

  • Je maakt straks elke maaltijd voedzaam
  • weet uit welke producten je alle voedingsstoffen haalt
  • maakt gezondere keuzes in de supermarkt
  • je leert gezond eten voor een klein budget
  • verantwoord snacken en trakteren
  • en geeft je kids een gezonde basis.

Ontvang elke donderdag een gratis tip in je mailbox

Benieuwd naar meer? Vul je naam en emailadres in, klik op de knop 'inschrijven' en krijg elke week een Voedstapje in je mailbox om zelf mee aan de slag te gaan.