Stappenplan

Wat heb je nodig

Plezier én een beetje lef

Met dit stappenplan maak jij stap voor stap een voedingspatroon waar jouw gezin blij van wordt. Je leert welke producten je nodig hebt en hoe je lijf erop reageert. Iedereen heeft andere voorkeuren, dagritmes en leefstijlen. Je ontdekt zelf welke voeding het beste bij jouw gezin past en werkt daar in je eigen tempo naartoe. Met veel plezier én een beetje lef geef jij jouw gezin een gezonde basis.

Zo werkt het Lees de 5 stappen

Gezonde balans

Je leert wat een gezonde basis is. Een gezonde balans bepaal jij.

Lekker eten

Kies de producten waar jij, en je gezin, blij van worden.

Eigen tempo

Jij bepaalt hoeveel tijd je wilt en kunt besteden.

Makkelijke recepten

Met goede ingrediënten ben jij een topchef. Elke maaltijd is voedzaam.

Hoe het werkt

Jullie basis gezond maken

Je leert wat een gezonde basis is en waarom

Je leert in 5 stappen welke voeding je nodig hebt en waarom. In begrijpbare taal, kort en krachtig, zodat je het kunt delen met het hele gezin. Deze voedingsstoffen maken samen jullie gezonde basis:

 • vitaminen en mineralen
 • natuurlijke suikers
 • vezels en langzame koolhydraten
 • gezonde vetten
 • eiwitten

Je verwerkt het in je huidige voedingspatroon

Met die voedingsstoffen ga je aan de slag. Gewoon, simpel. Door de ene keer wat ingrediënten toe te voegen en de andere keer wat weg te laten. Stap voor stap, in je eigen tempo en op basis van jouw huidige voedingspatroon. Alles mag. Er zijn geen restricties. Er zijn zoveel verantwoorde producten om een keuze uit te maken, je kiest gewoon wat je lekker vindt.

En tada! Een voedingspatroon dat bij jou en je gezin past

Jullie zijn uniek. Daarom maak je met het stappenplan een voedingspatroon waar jouw gezin blij van wordt. Waar jullie goed op draaien. Eentje die past bij de leefstijl die je wenst, het dagritme, de tijd die je kunt en wilt besteden én de voorkeuren. Leer koken op gevoel naar jullie smaak, zodat je straks in een handomdraai iets lekkers op tafel zet met de ingrediënten die je in huis hebt.

Lekker eten en gezond leven begint hier

Om jullie gezonde eetpatroon vol te houden, moet het vooral leuk en lekker zijn. En dat is het! Met het stappenplan maak je stap voor stap een voedingspatroon waar jouw gezin blij van wordt. Je ontdekt zelf welke voeding het beste bij jouw gezin past en werkt daar in je eigen tempo naartoe. Jij hebt de regie over de maaltijden en de boodschappen.

Impressie recepten Dit ga je doen
Jouw gezonde basis

Welke 5 stappen zet je

01

Vitaminen en mineralen

Groente en fruit zijn straks je beste vriend. In stap 1 leer je waarom je ze absoluut nodig hebt. Deze voedingsstoffen versterken namelijk je afweer, helpen bij het omzetten van energie en activeren enzymen zodat je lijf alle functies kan uitvoeren. Dat is een goed begin! Die zie je straks in elke maaltijd terug.

02

Natuurlijke suikers

De negatieve lading van suiker stoppen we onder de grond. Er is namelijk ook veel positiefs over te vertellen. En daar leg ik graag de focus op. In het stappenplan leer je welke suikers je nodig hebt en waarom. Natuurlijk leer je ook hoe je beter kunt snoepen én hoe je meer energie krijgt.

03

Vezels en langzame koolhydraten

Wat er in je darmen gebeurt, bepaald voor een groot deel hoe je je voelt. In je darmen bevinden zich miljarden bacteriën die je spijsvertering ondersteunen én een belangrijke rol spelen voor je immuunsysteem. Jij kunt er met je voedingspatroon voor zorgen dat de goede bacteriën de overhand krijgen/houden door veel vezels op je menu te zetten.

04

Gezonde vetten

In deze stap zetten we vet in het zonnetje. Het geeft je namelijk energie én lang een verzadigd gevoel. Je verwacht het misschien niet maar vet is ook een handig hulpmiddeltje als je wat extra kilo's kwijt wilt raken. Hoe dat precies werkt, leer je vanzelf bij het volgen van het stappenplan.

05

Eiwitten

Eiwitten, daar word je groot en sterk van! Het zijn de belangrijkste bouwstenen voor je lijf. Het enige wat je moet doen, is de juiste keuze maken. En er is zoveel keuze. Van ei tot boontjes en van vis tot zuivel. We duiken in alle bronnen en pakken er de beste uit, zodat jij sterk blijft en je kids groot en sterk worden.

Start jullie gezonde voedingspatroon vandaag

Makkelijk en zonder poespas. Werk aan een goede weerstand en krijg energie voor tien om heel veel leuke dingen te doen met elkaar.

Start vandaag Zo werkt het
Wat mag je verwachten

Een verbluffend resultaat

Met alle kennis op zak maak jij straks elke maaltijd voedzaam. Je weet precies wat voeding doet voor je gezondheid en hoe je die kunt ondersteunen, ook als je weerstand iets minder is. En daar plukt jouw hele gezin de vruchten van.

 • Je maakt straks elke maaltijd voedzaam
 • weet uit welke producten je alle voedingsstoffen haalt
 • maakt gezondere keuzes in de supermarkt
 • je leert gezond eten voor een klein budget
 • verantwoord snacken en trakteren
 • en geeft je kids een gezonde basis.

Ontvang elke donderdag een gratis tip in je mailbox

Benieuwd naar meer? Schrijf je in en ontvang elke week een Voedstapje in je mailbox om zelf mee aan de slag te gaan.