Alles over Voedstapje

De roots

van Voedstapje

Twee jaar geleden heb ik, Rianne, het zaadje geplant. Toen ontstond het idee om te werken aan een gezonde basis voor elk kind. Het zaadje voeden met veel plezier, liefde en geduld maakt dat het nu groeit en bloeit als platform voor jonge gezinnen. Oogst ervan wat je maar wilt!

Het rode bietje kom je overal tegen. Word jij ook vrolijk als je naar haar kijkt? Ik leg je graag uit waarom ik de rode biet heb gekozen als beeldmerk. Het is een groente van Nederlandse bodem en het hele jaar door verkrijgbaar. Je kunt rode bietjes verwerken in van alles. Van pannenkoeken tot brownie, van salade tot stamppot. Heel veel kids vinden de zoete, aardse smaak heerlijk. Wist je dat het rode bietje ook een knipoog is naar mijn introverte kant? Ik denk het liefst iets nieuws volledig uit voordat ik het naar buiten breng. Net als het rode bietje, die laat zich ook pas zien als hij daar helemaal klaar voor is. En dan kun jij er van genieten!

De roots

van Rianne

Wat leuk dat je een kijkje neemt bij Voedstapje en benieuwd bent naar mijn roots. Ik ben opgegroeid in West-Friesland en voor mijn grote liefde naar Twente verhuisd. Ik ben moeder van drie fantastische kids.

Bij mijn eerste zwangerschap begon mijn avontuur. Zwanger en mij afvragende 'waarom mag ik dat niet meer eten?' Boeken erbij, magazines en sites afstruinen en uiteindelijk de studie orthomoleculair natuurvoedingsadviseur met succes afgerond. Dat smaakte naar meer! Ik verdiepte mij in kindervoeding en suppletie door het afronden van twee vervolgstudies. Kennis die ik dolgraag door wil geven, want wat blijft het toch bijzonder wat de kracht is van goede voeding.

Daar ligt de basis voor het online stappenplan, want wat had ik mijzelf veel tijd en geld bespaard als dit er toen was geweest. Inmiddels zijn onze kinderen 3,6 en 10 jaar oud. Wij geven onze drie kinderen graag een gezonde basis, zodat ze de bouwstoffen krijgen om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het voedingspatroon beweegt mee met hun behoeften en wensen, waarbij we streven naar een gezonde balans.

Als gezin vieren we graag mooie momenten, klein en groot. Vaak komt daar ook iets lekkers bij. Het aanbod in gezonde lekkernijen is niet zo groot en daarom duik ik zelf de keuken in. Als je mij vraagt: wat wilde je later worden toen je klein was? Dan is mijn antwoord: banketbakker! Na een 'kleine' omweg is het er nu dan toch een beetje van gekomen. Met Voedstapje Bakt Natuurlijk duik ik lekker de keuken in om jou blij te maken met gezonde taart en ander lekkers, waar stiekem heel veel groenten en fruit in verstopt zit en dus ook een leuke verrassing is aan de ontbijttafel of in de lunchtrommel. Geniet van de mooie momenten samen!

Mijn missie

Een gezonde basis voor elk kind

Dat zou toch fantastisch zijn? Als ouders hebben we een deel zelf in de hand. Met de juiste voeding geven we onze kids de bouw- en brandstoffen die ze nodig hebben. Tijd om de handen uit de mouwen te steken. Laat ze groeien en bloeien!

Start jullie gezonde voedingspatroon vandaag

Makkelijk en zonder poespas. Werk aan een goede weerstand en krijg energie voor tien om heel veel leuke dingen te doen met elkaar.

Start vandaag Zo werkt het

Gezonde balans

Je leert wat een gezonde basis is. Een gezonde balans bepaal jij.

Lekker eten

Kies de producten waar jij, en je gezin, blij van worden.

Eigen tempo

Jij bepaalt hoeveel tijd je wilt en kunt besteden.

Makkelijke recepten

Met goede ingrediƫnten ben jij een topchef. Elke maaltijd is voedzaam.