Gezond recept voor gevulde speculaas (glutenvrij en vegan)

Gezond recept voor gevulde speculaas (glutenvrij en vegan)
  • 45 min
  • 8 ingrediënten
  • 1 beoordelingen

Dit gezonde recept voor gevulde speculaas geeft je de bouwstoffen die je nodig hebt. Je hebt voor dit recept geen oven nodig en gebruikt alleen plantaardige ingrediënten (vegan). Er zitten veel noten in het recept verwerkt waardoor deze heel voedzaam is. Je zit na een klein stukje al vol. En dat scheelt een hoop extra smikkelen van kruidnoten, schuimpjes, kerstkransjes en andere zoetigheid tijdens de november en decembermaand.

Hoe dat komt? De gezonde vetten in noten geven je snel een verzadigd gevoel. De noten zorgen er ook voor dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Daardoor vermindert je trek in zoet en doorbreek je de smikkelcyclus. Want zeg eens eerlijk, kun jij na een speculaasje stoppen met eten? Lastig he!? De snelle suikers in speculaaskoeken, kruidnoten of andere zoete lekkernijen zetten het radartje in je hoofd in werking en roepen steeds maar: ik wil meer!

Je hebt een sterke wil nodig om dat te doorbreken. Maar het kan! Ik leer je dat in stap 2 van het online stappenplan , zodat je na twee weken de sterke neiging naar snelle suikers kwijt bent. Stap voor stap verminderen we de hoeveelheid geraffineerde suikers en vervangen deze door natuurlijke suikers. Daarna bouwen we de natuurlijke suikers af. Maak je dit gezonde recept voor gevulde speculaas? Dan zet je zelf al een eerste stapje. Bijkomend voordeel: hij is veel lekkerder dan de kant-en-klaar gekochte versie. Ik vind het leuk als je de moeite wilt nemen om een review achter te laten. Klik daarvoor op het sterretje boven de bereidingswijze. Nog geen account? Registeren is gratis.

Daar gaan we!

Ingrediënten 10 porties

  • 250 gram ongebrande notenmix
  • 100 gram Medjool dadels
  • 20 gram speculaaskruiden
  • 1 snufje zout
  • 150 gram amandelen
  • 2 eetlepel kokosolie
  • 2 eetlepel ahornsiroop
  • 1 theelepel vanillepoeder

Bereiding

01

Doe de ongebrande notenmix, Medjool dadels, speculaaskruiden en zout in een keukenmachine en draai tot een compact deeg.

02

Verdeel de helft van het deeg over de bodem van een ovenschaal of bakvorm. Je kunt zelf kiezen hoe dik je de eerste laag maakt. (als je een brownievorm gebruikt en een dikte aanhoud van een halve cm is de vorm voor 1/3 deel bedekt.). Om hem straks makkelijk uit de vorm te halen kun je eerst een stukje bakpapier in de schaal leggen.

03

Maak vervolgens het amandelspijs door de amandelen, kokosolie, ahornsiroop en vanillepoeder fijn te malen in de keukenmachine.

04

Verdeel het mengsel over de bodem van speculaasdeeg.

05

Dek vervolgens af met de rest van het speculaasdeeg. Garneer eventueel met een halve amandel of amandelschaafsel.

06

Plaats de gevulde speculaas minimaal 30 minuten in de koelkast om op te stijven. Dan kun je hem eenvoudiger aansnijden. Geniet ervan!

Maak het nóg voedzamer met:

    Er zijn nog geen tips toegevoegd.
Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

332 Kcal

per portie

9,5 g

Koolhydraten

28,1 g

Vet

7,1 g

Eiwit

2,1 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het