Deze kleurrijke stoofpeer is perfect als dessert voor kinderen. Sluit het kerstdiner gezond en kleurrijk af. Het leuke is, zelfs de allerkleinsten kunnen meedoen. Stoofpeer is heerlijk zoet, sappig en zacht. Je hebt voor dit dessert maar twee ingrediënten nodig. Stoofpeer en bessen of druivensap.
Kleurrijk toetje voor het kerstdiner
Het dessert is vaak een spektakelstuk aan het einde van de maaltijd. Maar wist je dat je met weinig moeite iets heel moois op tafel zet? Deze kleurrijke stoofpeer is helemaal puur natuur en iedere leeftijd kan hiervan genieten. Of je nu een half jaar oud bent of 90 jaar.
Tips voor het serveren
Als je met een grotere groep bent kun je de peertjes serveren op een mooie taartschaal. Zet ze rechtop tegen elkaar aan zodat ze niet omvallen. Zet eventueel in het midden een mooi glaasje met een kaarsje erin. Je kunt deze kleurrijke stoofpeer ook serveren in een glaasje. Let wel op dat je een stevig en breed glas gebruikt voor jonge kinderen. Met mooi servies is dit kerstdessert nog feestelijker!
Lichte afsluiter
Heb je meerdere gangen gegeten? Dan is dit een lekkere lichte afsluiter. Pas de porties van je maaltijd aan, aan de rest van de gangen zodat je niet met een opgeblazen gevoel de avond in gaat. Je spijsvertering breng je na de maaltijd tot rust met een kopje verse muntthee of verse gemberthee.
Ook lekker als
Think outside the box! Deze kleurrijke stoofpeer is ook lekker als tussendoortje, bij het ontbijt samen met speculaaspannekoeken, bij de lunch in een salade of als bijgerecht bij het diner. Alles wat je over hebt kun je de volgende dag eten dus maak gelijk een flinke portie.
Variatietips
In dit recept gebruik ik appel-bessensap omdat deze toegankelijk van smaak is. Maar je kunt dit recept ook maken met andere rode sappen zoals druivensap of cranberrysap.
Bekijk ook dit recept voor stoofpeer met gemberkoekcrumble en vanillekwark.
01
Doe het sap in een steelpan en zet op de warmtebron op middelhoge stand.
02
Schil de stoofperen en zet deze in de pan. Afhankelijk van hoever je de roze kleur wilt laten gaan, voeg je eventueel water toe. Ik heb water toegevoegd tot het dikke gedeelte van de peer halverwege onderstond.
03
Breng aan de kook en laat met een deksel op de pan in ca. 30 minuten gaarkoken. Prik even met een vork of satéprikker in de peer om te kijken of hij lekker zacht is.
04
Haal de peer vervolgens uit het sap. Je kunt ze zowel warm als koud eten.
05
Het sap kun je iets in laten koken en als saus erbij serveren. Houd de pan goed in de gaten en zie dat de saus steeds dikker wordt. Als het de gewenste dikte heeft kun je het in een glaasje overgieten. Pas op dat je het niet te lang doorkookt, dan wordt het stroop.
De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.
Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.
Start vandaag Zo werkt het
Blijf op de hoogte!