Stoofpeer met gemberkoekcrumble en vanillekwark

stoofpeer met vanillekwark en gemberkoekcrumble
 • 30 min
 • 6 ingrediënten
 • 0 beoordelingen

Ben je op zoek naar een lichte afsluiter voor je kerstdiner? Zet de boodschappen dan maar vast op je lijstje. Deze stoofpeer met gemberkoekcrumble en vanillekwark zet je in een handomdraai op tafel, binnen 10 minuten als je de stoofperen vantevoren klaarmaakt. Ik ben er gek op, stoofperen! Die komen bij ons zeker op de kersttafel. Ik maak het liefst een grote pan vol en bewaar gelijk een portie voor de volgende dag.

Bij deze stoofpeer met gemberkoekcrumble gebruik ik het recept voor de gemberkoekjes die je ook op deze website kunt vinden. Van de gemberkoeken maak ik een hele pot vol zodat ik ze bij de koffie kan serveren, weg kan geven als we op visite gaan en kan gebruiken voor bij een dessert zoals deze stoofpeer.

De stoofpeer met gemberkoekcrumble en vanillekwark kun je ook als kerstontbijt serveren. Voeg dan wat extra vanillekwark toe en kies voor een dubbele hoeveelheid aan stoofpeer. Lekker met een gemberkoekpoppetje erbij. Kinderen zijn met een uitgebreid diner vaak eerder uitgegeten dan volwassenen. Laat de kids alvast de gemberpoppetjes versieren, terwijl jullie nog even verder tafelen.

Ingrediënten 4 personen

 • 4 stuk stoofpeer
 • 200 ml appel-bessensap
 • 200 ml water
 • 4 eetlepel vanillekwark
 • 4 eetlepel geschaafde amandelen
 • 5 stuk gemberkoek

Bereiding

01

Kook de stoofpeer in de appelbessensap en water beetgaar. Zodra het sap kookt doe je de deksel op de pan. Het duurt dan ca. 20 minuten voordat de stoofpeer gaar is, afhankelijk van de grootte.

02

Als de stoofpeer beetgaar is haal je de peren uit het sap en laat je het sap op hoog vuur verder inkoken. Roer goed door en zet het vuur uit zodra het sap begint in te dikken.

03

Rooster in een droge koekenpan op middelhoog vuur de geschaafde amandelen goudbruin.

04

Schep een eetlepel vanillekwark op het bord en veeg deze uit. Zet de peer erboven op. Verdeel het ingedikte sap over de peer. Garneer met de geschaafde amandelen en verkruimel één gemberkoekpoppetje over alle porties. Je hebt er dan nog vier over om in zijn geheel bij de porties te serveren.

Maak het nóg voedzamer met:

 • laat de koek weg en verdubbel de hoeveelheid peer (vitaminen en mineralen)
 • verhoog de hoeveelheid kwark (eiwitten)
Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

339,4 Kcal

per portie

50,9 g

Koolhydraten

13,9 g

Vet

7,1 g

Eiwit

8,6 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het