Speltbrood met spinazie en een gebakken ei

...
  • 10 min
  • 4 ingrediënten

Je kunt je boterham heel voedzaam beleggen met spinazie en een gebakken ei. Met een scheutje olijfolie eroverheen heb je alle macronutriënten te pakken in één maaltijd. Kies voor volkoren speltbrood om te zorgen dat je lang een verzadigd gevoel hebt en je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Dat voorkomt snacken tussendoor en geeft je constante energie. Dat is een lekker begin of fijne break van de dag.

Ingrediënten voor 1 broodje

  • 1 snee speltbrood
  • 100 gram spinazie
  • 1 stuk ei
  • 1 snufje zout

Bereiding

01

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en doe een scheutje olie in de pan. Roerbak de spinazie ca. 2 minuten tot het licht geslonken is. Verdeel het over de boterham.

02

Maak de pan schoon en zet hem terug op middelhoog vuur. Doe een scheutje olie in de pan en bak hierin het ei.

03

Leg het ei op de boterham met spinazie en breng op smaak met een snufje zout.

Maak het nóg voedzamer met:

  • een scheutje olijfolie (gezonde vetten)
  • stukjes avocado (gezonde vetten)

Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

173 Kcal

per portie

18,2 g

Koolhydraten

6,2 g

Vet

12,2 g

Eiwit

4,2 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het