Voor een beleg zonder toevoegingen hoef je niet ver buiten je comfortzone te stappen. Pindakaas is tegenwoordig in elke supermarkt verkrijgbaar in de versie 'gemaakt met 100% pinda's. Vergelijk de pot voor de grap maar eens met een andere soort. En waarmee combineert pindakaas heel goed? Met banaan! Het recept voor deze bananenbrood is heel eenvoudig. Maak hem een paar keer en je hebt hem straks binnen 10 minuten in de oven staan. Handig om vooraf te maken en ideaal als lunch of tussendoortje voor de kids.
Wist je dat de oorspronkelijke naam van pindakaas, pindaboter is? Overgewaaid uit Amerika (peanut butter), maar in Nederland mocht het niet zo heten omdat alleen producten met minstens 80% melkvet als boter mogen worden bestempeld.
01
Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius en vet een cakevorm in of bekleed met bakpapier.
02
Mix in een keukenmachine alle ingrediënten (behalve de pindakaas) door elkaar. Doe de ingrediënten in het bakblik en plaats voor ca. 60 minuten in de oven.
03
Controleer of de cake klaar is met een satéprikker. Deze komt er dan droog uit. Laat het bananenbrood afkoelen en snijd daarna in plakken. Je kunt de bananenbrood 3 dagen in de koelkast bewaren of invriezen.
De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.
Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.
Start vandaag Zo werkt het
Blijf op de hoogte!