Een fruitplank doet het altijd goed op tafel. Zeker als je het op deze manier presenteert. Ik zette deze op tafel toen onze kinderen uit school kwamen en samen met hun vriendjes hadden ze de fruitplank zo leeg. Vooral de mango is favoriet en past met zijn mooie kleur ook perfect bij Pasen.
Gezond Pasen vieren
Ben je gewend om op de Paastafel vooral veel brood neer te zetten? Dan is het even zoeken naar een balans waar iedereen blij van wordt. Zet de eerste keer de bekende producten op tafel maar in kleinere porties. Vul aan met gezondere items zoals fruit, deze paasei pannenkoeken of deze kleurrijke omelet.
Fruitplank
Op de fruitplank kun je allerlei soorten fruit neerleggen. Kijk goed naar de vorm van je bord of schaal en bedenk eerst wat je wilt maken. Snijd vervolgens de juiste vormen van het fruit en leg alle stukjes op een handige plek. Probeer te variëren met kleuren en gebruik in ieder geval een soort die de kinderen lekker vinden. Vul aan met nieuwe soorten om te proberen. Ik wens jullie heel veel plezier!
01
Schil de mango en snijd langs de pit in dikke plakken. Snijd van de plakken frietjes.
02
Snijd de appel in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd van de kwarten plakjes.
03
Halveer eventueel de druiven als er kleine kinderen aan tafel zijn.
04
Verwijder de schil van de kiwi en snijd de kiwi in plakken.
05
Ik gebruik een onderbord in de vorm van een paashaas. De oren vul ik op met de mangofrietjes. Vervolgens maak ik een laag van plakjes kiwi. Van de appel maak ik de wangen van de paashaas en de rest vul ik op met druiven.
De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.
Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.
Start vandaag Zo werkt het
Blijf op de hoogte!