Zoek je een gezond paasontbijt voor kinderen? Dan is dit zeker een succes! Deze paasei van pannenkoek versieren met vers fruit kunnen ze helemaal zelf doen. Heb je gelijk een leuke activiteit voor aan tafel. Kies fruit wat zij lekker vinden en laat ze lekker hun eigen fantasie gebruiken.
Gezonde optie voor het paasontbijt
Het paasontbijt bestaat vaak uit veel tarwe en suikerrijke producten. Brood, croissants, sappen en suikerrijk beleg. Wil je dit veranderen en je kinderen laten zien dat er meer kleur op tafel kan staan? Vervang dan een deel van deze producten voor voedzamere opties. Zo is de tafel nog wel herkenbaar voor kinderen, maar komen ze ook in aanraking met andere producten. Het versieren van een pannenkoek is laagdrempelig en je kunt alle kanten op met de versiering. Probeer de hagelslag even weg te houden maar kies voor kleurrijke vervangers zoals vers fruit of gevriesdroogd fruit.
Pannenkoekenbeslag voor gezonde pannenkoeken
Kant-en-klaar pannenkoekenbeslag bestaat meestal uit tarwebloem en het recept geeft aan dat je er melk aan toe moet voegen. Wist je dat je in plaats van melk ook gewoon water kunt gebruiken? Extra smaak voeg je toe met specerijen zoals vanille of kaneel. Dan zet je al een stap naar een gezondere pannenkoek. Wil je nog een stapje zetten maak dan je pannenkoekenbeslag zelf met glutenvrije meelsoorten, zoals deze boekweitpannenkoeken.
Maak je pannenkoek nog voedzamer door er groenten aan toe te voegen. Pompoen en zoete aardappel zorgen voor een natuurlijke zoete smaak. Gebruik dit recept voor pompoenpannenkoeken of dit recept voor bietenpannenkoeken.
Gezonde producten om je pannenkoek mee te versieren
Naast vers fruit kun je ook kiezen voor gevriesdroogd fruit. Verkrijgbaar online. Je hebt bijvoorbeeld gevriesdroogde aardbeienschijfjes, bosbessen of stukjes mango. Ook gehakte nootjes, pitten en zaden zijn een gezonde keuze. Met eetbare bloemen maak je er echt een feestje van. Ik gebruikte gedroogde rozenblaadjes. De rondjes op de foto maakte ik met een spuitmondje. Zet verschillende opties op tafel zodat iedereen zelf kan kiezen. Ik wens jullie hele fijne Paasdagen. En lees je dit recept maar is het geen pasen? Dan kan je dit natuurlijk ook doen met een 'gewone' pannenkoek!
topping
01
Verwarm olie in een koekenpan. Giet twee eetlepels pannenkoekenbeslag in de pan in de vorm van een ei. Bak tot de bovenkant droog is en keer dan om. Bak nog 2 minuten aan de andere kant.
02
Laat de pannenkoek afkoelen. Bestrijk met de (plantaardige)kwark.
03
Snijd plakken van de mango en gebruik een spuitmondje om rondjes te maken. Snijd de druiven in vieren. Snijd de kiwi in plakken en daarna in reepjes.
04
Versier de pannenkoek met vers fruit. Veel plezier!
De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.
Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.
Start vandaag Zo werkt het
Blijf op de hoogte!