Dit is een verrukkelijke start van je dag óf gezellige afsluiter ervan. Want of je nu voedzaam wilt ontbijten of lekker makkelijk wilt avondeten, deze rode bietenpannenkoek met appel, geitenkaas en walnoten tovert nu vast al een lach op je gezicht. Bij onze drie kids doen pannenkoeken het altijd heel goed en als er dan ook nog een mooi kleurtje aan zit dan is het helemaal een succes. Je tovert in een handomdraai prinsessenpannenkoeken op tafel in plaats van ‘gewone’ pannenkoeken.
De basis voor dit beslag is van boekweitmeel, eieren en water. Daarmee zijn deze pannenkoeken dus ook glutenvrij én lactosevrij, wel zo prettig als je darmen dat niet zo goed aankunnen. Water is ook nog eens een goedkopere vervanger voor koemelk. De smaak voeg je toe met rode bietjes en kaneel, dus maak je daar geen zorgen over.
Heb je toch liever een andere smaakmaker erbij? Dan kun je een plantaardige melk kiezen, in plaats van water, zoals kokosmelk, havermelk, rijstemelk of een notenmelk. Met het recept voor deze rode bietenpannenkoek met appel, geitenkaas en walnoten heb je een makkelijk basisrecept.
01
Snijd de rode biet in blokjes. Doe de rode biet met het water, ei, boekweitmeel, zout en kaneel in de keukenmachine of blender en mix tot een glad beslag.
02
Roer met een lepel erdoor, wil je het iets dunner? Voeg dan water of een extra ei toe. Wil je het dikker? Voeg dan wat extra boekweitmeel toe.
03
Verwarm (kokos)olie in de pan. Als de pan warm is giet je het beslag erin, doe er eventueel plakjes appel op. Bak ca. 4 minuten tot de bovenkant droog is. Keer de pannenkoek om en bak nog 2 a 3 minuten aan de andere kant.
04
Garneer met de topping van geitenkaas en walnoten.
De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.
Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.
Start vandaag Zo werkt het
Blijf op de hoogte!