Rode bietenpannenkoek met appel, geitenkaas en walnoten

rode bietenpannenkoek met geitenkaas en appel
  • 30 min
  • 9 ingrediënten

Dit is een verrukkelijke start van je dag óf gezellige afsluiter ervan. Want of je nu voedzaam wilt ontbijten of lekker makkelijk wilt avondeten, deze rode bietenpannenkoek met appel, geitenkaas en walnoten tovert nu vast al een lach op je gezicht. Bij onze drie kids doen pannenkoeken het altijd heel goed en als er dan ook nog een mooi kleurtje aan zit dan is het helemaal een succes. Je tovert in een handomdraai prinsessenpannenkoeken op tafel in plaats van ‘gewone’ pannenkoeken.

De basis voor dit beslag is van boekweitmeel, eieren en water. Daarmee zijn deze pannenkoeken dus ook glutenvrij én lactosevrij, wel zo prettig als je darmen dat niet zo goed aankunnen. Water is ook nog eens een goedkopere vervanger voor koemelk. De smaak voeg je toe met rode bietjes en kaneel, dus maak je daar geen zorgen over.

Heb je toch liever een andere smaakmaker erbij? Dan kun je een plantaardige melk kiezen, in plaats van water, zoals kokosmelk, havermelk, rijstemelk of een notenmelk. Met het recept voor deze rode bietenpannenkoek met appel, geitenkaas en walnoten heb je een makkelijk basisrecept.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gram rode biet
  • 200 gram boekweitmeel
  • 400 ml water
  • 1 stuk ei
  • 1 snufje zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 gram geitenkaas
  • 60 gram walnoten
  • 2 stuk appel

Bereiding

01

Snijd de rode biet in blokjes. Doe de rode biet met het water, ei, boekweitmeel, zout en kaneel in de keukenmachine of blender en mix tot een glad beslag.

02

Roer met een lepel erdoor, wil je het iets dunner? Voeg dan water of een extra ei toe. Wil je het dikker? Voeg dan wat extra boekweitmeel toe.

03

Verwarm (kokos)olie in de pan. Als de pan warm is giet je het beslag erin, doe er eventueel plakjes appel op. Bak ca. 4 minuten tot de bovenkant droog is. Keer de pannenkoek om en bak nog 2 a 3 minuten aan de andere kant.

04

Garneer met de topping van geitenkaas en walnoten.

Maak het nóg voedzamer met:

  • een extra ei door het beslag (eiwitten)
  • een scheutje notenolie (gezonde vetten)

Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

447,75 Kcal

per portie

54,2 g

Koolhydraten

19,6 g

Vet

15 g

Eiwit

6,55 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het