Je bent al bij stap 4. Die staat helemaal in het teken van gezonde vetten. En laat de avocado nu een pareltje zijn op dat gebied! Ik moet eerlijk bekennen dat ik avocado heb moeten leren eten. Ik vond het eerst maar zalvig smaken. In dit recept brengt de mango en de citroen alle smaken mooi in balans.
De porties bepaal je zelf, daarom ga ik in het recept uit van één cracker. Vetten zorgen snel voor een voldaan gevoel. Misschien heb je er aan één wel genoeg? Ook het moment waarop je het eet en hoeveel trek je hebt bepaalt je portionering. Luister goed naar je lijf! Deze cracker kun je als ontbijt, lunch of tussendoortje eten.
Deze beleptip kun je natuurlijk ook toepassen op een boterham of bedje van gemengde sla. Voor een feestje kun je dit gerecht ook als hapje presenteren. Snijd de avocado en mango in kleine blokjes en vul de schil van een halve avocado ermee. Succes verzekerd!
01
Verwijder de schil van de avocado. Halveer de avocado in de lengte. Hak met het mes in de pit en draai hem eruit. Lepel nu het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Het vruchtvlees snijd je in reepjes of blokjes en besprenkel je met het sap van een halve citroen.
02
Snijd de mango in blokjes na het verwijderen van de schil. Een manier om dat te doen is door de mango rechtop te zetten op de snijplank. Glijd met het mes van boven naar beneden langs de schil om deze te verwijderen. Daarna kun je van boven naar beneden langs de pit snijden om het vruchtvlees eraf te halen.
03
Beleg de cracker met de avocado. Versier met stukjes mango en een paar blaadjes verse munt.
De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.
Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.
Start vandaag Zo werkt het
Blijf op de hoogte!