Warme appel, peer en kaneel met gebakken havermout

warme appel, peer en kaneel met gebakken havermout
  • 10 min
  • 5 ingrediënten
  • 0 beoordelingen

Zoek je een budgetrecept voor ontbijt of tussendoortje? Deze warme appel, peer en kaneel met gebakken havermout zet je binnen 10 minuten op tafel. Heel veel vitaminen en mineralen, verwarmende specerij om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en vezels van een voedzame glutenvrije graansoort.

Tijdens de koude dagen is dit een heerlijke opwarmer. Of je nu net uit je bed stapt, na een wandeling thuiskomt of 's avonds nog trek hebt. Het recept voor deze warme appel, peer en kaneel met gebakken havermout kan op elk moment van de dag. Het is bijna magisch wat warmte doet met de smaak van fruit.

Dit is een heel makkelijk gerecht die je binnen een paar minuten op tafel hebt staan. Ideaal in de drukke ochtendspits. Onze zoons van nu 5 en 10 maken regelmatig zelf hun ontbijt. De jongste snijdt met een kindermes het fruit en de oudste bakt het fruit en de havermout. Trots dat ze zijn als het klaar is! Onze dochter van 3 vindt het heerlijk om er een beetje vanillekwark bij te eten. Heeft ze gelijk een portie eiwitten en extra mineralen binnen. Kijk ook even bij de tips om dit gerecht nóg voedzamer te maken voor een plantaardig alternatief.

Serveer het ontbijt of tussendoortje in een gezellige kom voor de kids. Dat stimuleert gezond eten nog nét even meer. Deze kom met bijpassende beker voor een kop warme thee kwam ik tegen bij Action.
Probeer je dit budgetrecept een keer uit? Voor de portionering ga ik uit van een half stuk fruit per persoon. Pas de hoeveelheid aan op het moment van de dag en de eetlust van jou en je kids.

Ingrediënten 2 personen

  • 40 gram havermout
  • 1 theelepel honing
  • 1 stuk appel
  • 1 stuk peer
  • 1 theelepel kaneel

Bereiding

01

Rooster de havermout in een droge koekenpan op middelhoge stand, ca. 5 minuten. Voeg de honing toe en roer goed door.

02

Haal de gebakken havermout uit de pan en zet apart. Snijd vervolgens de appel en peer in stukjes, verwijder het klokhuis.

03

Doe het fruit in de pan met een theelepel kaneel en bak ca. 5 minuten tot het fruit zachter wordt. Haal vervolgens uit de pan en verdeel de gebakken havermout erover. Eet smakelijk!

Maak het nóg voedzamer met:

  • een portie kwark (eiwitten)
  • een handje ongebrande noten (gezonde vetten, vezels en eiwitten)
  • een scheutje lijnzaadolie (gezonde vetten)
  • gebruik in de zomer blauwe bessen en frambozen of ander seizoensfruit (vitaminen en mineralen)
Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

188 Kcal

per portie

43,6 g

Koolhydraten

1,6 g

Vet

3,3 g

Eiwit

7,7 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het