Speltbrood met jam en bosvruchten

...
  • 5 min
  • 3 ingrediënten

Een broodje jam maak je eenvoudig voedzamer door hem te beleggen met extra fruit. In dit recept heb ik gekozen voor bosvruchtenjam en een topping van bosvruchten, zoals blauwe bessen en bramen. Je kunt dit recept op allerlei manieren gebruiken. Geef er je eigen draai aan met je favoriete jam en experimenteer met verschillende soorten fruit. Ik geef je een paar tips om mee aan de slag te gaan.

- Abrikozenjam met plakjes perzik
- Citroenjam met aardbei
- Bosbessenjam met frambozen

In stap 1 voegen we alleen extra vitaminen en mineralen toe. Wil je al een stapje maken richting stap 2 met het verminderen van geraffineerde suikers? Vervang dan de jam voor een fruitspread.

Ingrediënten 1 persoon

  • 1 snee speltbrood
  • 1 eetlepel bosvruchtenjam
  • 75 gram bosvruchten

Bereiding

01

Beleg de boterham met de jam en bosvruchten. Heb je fruit over? Serveer dit er apart bij.

Maak het nóg voedzamer met:

  • verschillende soorten fruit (vitaminen en mineralen)
  • een handje gehakte, ongebrande noten (gezonde vetten en eiwitten)

Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

150 Kcal

per portie

32 g

Koolhydraten

1,3 g

Vet

5 g

Eiwit

5 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het