Havermout is heel snel klaar. Dat maakt het een makkelijk ontbijt of lunchgerecht, maar kan ook prima als voedzaam tussendoortje. Havermout geeft je lang een verzadigd gevoel en bevat flink wat vezels voor een goede stoelgang. In dit gerecht is de warme havermoutpap gecombineerd met warme peer. Het bakken van de peer maakt echt een groot verschil in smaak. De kaneel zorgt voor een extra smaakexplosie en de pecannoten geven een lekkere crunch aan het gerecht.
Je kunt de havermoutpap zo dik maken als je zelf wilt. Voor een dikkere pap voeg je extra havermout toe en voor een dunnere pap extra water. In plaats van water kun je ook voor een andere smaakmaker kiezen, zoals (plantaardige)melk of fruitsap.
01
Kook de havermout in het water in ca. 5 minuten gaar.
02
Snijd de peer in repen, verwijder het klokhuis en verwarm ze in een koekenpan op middelhoge stand. Strooi de kaneel erover.
03
Rooster in een koekenpan de pecannoten tot er een heerlijke geur vanaf komt.
04
Serveer de havermout met de warme peer, kaneel en pecannoten.
De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.
Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.
Start vandaag Zo werkt het
Blijf op de hoogte!