Een topper van een ontbijtje als je, net als ik, gek bent op een warme start in de ochtend. Deze baked oats met banaan en pure chocolade is echt een verwenontbijt. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en de oven doet het meeste werk. Ik maakte eerder al een versie met rode biet en blauwe bessen. Deze variant met banaan en pure chocolade is voor de zoetekauwen. Kies een banaan die goed rijp (schil wordt bruin) is voor een extra zoete smaak.
Banaan combineert heel goed met kokos en chocolade. En dat zijn de ingrediënten die je terugziet in dit recept voor Baked oats met banaan en pure chocolade. Kies voor minimaal 70% cacao. Dan profiteer je niet alleen van de flavanoïden in cacao, maar minder je ook gelijk de hoeveelheid suiker. Hoe hoger het percentage cacao, hoe lager het aandeel suiker.
Tip: bereid dit ontbijt 's avonds al voor, dan hoef je hem alleen nog maar in de oven te zetten de volgende ochtend. Terwijl jij lekker onder de douche staat doet de oven het werk voor je.
Je kunt dit recept ook heel goed maken in muffinvormpjes en zo als tussendoortje meenemen of meegeven in de lunchtrommel. Experimenteer er lekker op los en maak je eigen variant! In dit recept gebruik ik gemberpoeder om het gerecht een beetje pit te geven, maar vanille combineert ook heel goed met banaan en chocolade.
01
Verwarm de oven voor op 160°C.
02
Prak de banaan en klop het ei en de hazelnoot-rijstdrink erdoor.
03
Voeg de havermout, kokosrasp, zout en gemberpoeder toe en meng goed door elkaar. Breek of snijd de pure chocolade in stukjes en meng door het beslag.
04
Verdeel over twee ovenschaaltjes en bak in ca. 25 minuten gaar.
De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.
Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.
Start vandaag Zo werkt het
Blijf op de hoogte!