Kwark met meloen, citroen en verse munt

...
  • 10 min
  • 4 ingrediënten

Een bakje kwark als ontbijt of lunch is lekker verfrissend, zeker met deze zomerse ingrediënten. Door de fermentatie verteerd je lichaam kwark makkelijker dan bijvoorbeeld melk. Het kan zijn dat je lijf niet zo blij wordt van koezuivel. Experimenteer dan met andere soorten kwark, zoals geitenkwark. Kies je voor een plantaardige kwark gemaakt van noten of kokos? Vul dan je eiwitten aan met zaden, noten en pitten.

Meloen is een op en top zomerfruit en je kunt er alle kanten mee op. Voor dit recept heb je een partje meloen per persoon nodig. Daarmee heb je ongeveer 100 gram meloen bij deze maaltijd. In een volgende stap kun je de portie meloen verhogen en hoeveelheid kwark verlagen. Kijk ook eens bij de tips om dit gerecht nog voedzamer te maken.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 150 gram (plantaardige) kwark
  • 100 gram meloen
  • 1 stuk citroen
  • 3 blaadje verse munt

Bereiding

01

Halveer de meloen en snijd er een partje uit. Maak bolletjes met een fruitsnijder of verwijder de schil en snijd de meloen in blokjes.

02

Knijp een schijfje citroen uit over het gerecht en garneer met een paar blaadjes verse munt

Maak het nóg voedzamer met:

  • een handje noten, zaden of pitten (eiwitten)
  • een scheutje olijfolie (gezonde vetten)
  • een extra fruitsoort (vitaminen en mineralen)

Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

145,5 Kcal

per portie

23 g

Koolhydraten

3,5 g

Vet

13,9 g

Eiwit

3,7 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het