Granola met zomerfruit

...
  • 40 min
  • 9 ingrediënten

In stap 2 vervang je geraffineerde suikers en in stap 3 van het stappenplan laat je de snelle koolhydraten achter je en vervangt ze voor langzame koolhydraten met veel vezels. Daardoor blijft je bloedsuikerspiegel stabieler en dat voorkomt dat je over een uurtje weer trek hebt in iets lekkers. Deze granola maak je in een handomdraai zelf met voedzame ingrediënten.

Door de granola zelf te maken weet je precies wat erin gaat en kun je hem dus helemaal naar je eigen smaak maken! Bovendien belast je je lijf niet met onnodige toevoegingen, maar eet je puur natuur.

Havermout is een vezelrijke graansoort vol mineralen. Je kunt er alle kanten mee op, van pap tot pannenkoeken en van koekjes tot granola. Dit recept voor granola met zomerfruit kun je naar je eigen smaak aanpassen. Gebruik het als basis voor je eigen creatie.

Ik vind het heerlijk om stukjes chocolade toe te voegen en gevriesdroogd fruit. Misschien wil jij je granola wel graag eten met een bakje kwark of gebruiken als topping op je smoothie. Het recept voor deze granola is voor een bakplaat vol. Dan heb je voldoende voor ca. 8 porties die je in een afgesloten pot zeker 5 dagen kunt bewaren in de voorraadkast.

Ingrediënten 8 porties

  • 200 gram havermout
  • 100 gram hazelnoten
  • 100 gram pompoenpitten
  • 100 gram zonnebloempitten
  • 1 eetlepel kaneel
  • 4 eetlepel kokosolie
  • 2 eetlepel honing
  • 100 gram blauwe bessen
  • 100 gram aardbeien

Bereiding

01

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

02

Meng de havermout, hazelnoten, pompoenpitten en zonnebloempitten met de kaneel in een kom en roer goed door.

03

Verwarm in een pannetje de kokosolie en honing tot deze mooi vloeibaar is. Meng door het mengsel van havermout, noten en pitten.

04

Verdeel over de bakplaat en bak ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat buiten de oven afkoelen, zodat de granola knapperig wordt. Bewaar maximaal 5 dagen in een afgesloten pot in de voorraadkast.

05

Serveer de granola met vers fruit of (plantaardige) kwark of yoghurt.

Maak het nóg voedzamer met:

  • een mix van ongebrande noten in plaats van alleen hazelnoten (gezonde vetten en eiwitten)
  • een bakje yoghurt erbij (eiwitten)

Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

414,9 Kcal

per portie

51 g

Koolhydraten

24,4 g

Vet

13 g

Eiwit

10,3 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het