Cracker met hazelnotenpasta

...
  • 5 min
  • 2 ingrediënten

In plaats van margarine zijn er heel veel opties om een tussenlaag te maken op je boterham waardoor het beleg blijft zitten óf gewoon om meer smaak toe te voegen. In stap 4 verwerk je gezonde vetten in je eetpatroon. Je kunt olijfolie, roomboter of kokosolie gebruiken. Iets minder voor de hand liggend is misschien wel notenboter, oftewel hazelnotenpasta of amandelpasta. Heel smaakvol en simpel zelf te maken door een portie noten in een krachtige keukenmachine te doen en op de hoogste stand te malen tot een pasta. Probeer je het een keer? Kant-en-klaar kopen kan ook! Kijk dan goed op de ingrediëntenlijst om te zien of er geen kunstmatige toevoegingen zijn.

Ingrediënten 1 stuk

  • 1 stuk cracker
  • 1 eetlepel hazelnootpasta

Bereiding

01

Verdeel de hazelnotenpasta over de cracker en beleg met je favoriete topping, zoals nectarine, banaan of appel met kaneel.

Maak het nóg voedzamer met:

  • voeg vers fruit toe (vitaminen en mineralen)
  • voeg gehakte noten toe voor een crunch (gezonde vetten en eiwitten)

Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

119,2 Kcal

per portie

7,5 g

Koolhydraten

9,6 g

Vet

2,6 g

Eiwit

1,9 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het