Mueslikoeken met vanillekwark

...
  • 30 min
  • 6 ingrediënten

Milk & Cookies? Dit ontbijt is daar een gezonde twist op! Je flanst het in een paar minuten in elkaar en hebt maar een paar ingrediënten nodig. Muesli, banaan, amandelpasta en kaneel. Supersimpel en heel voedzaam.

Vorige week bezochten wij een open dag van een molen. De kids waren ontzettend enthousiast, helemaal toen ze zelf de wieken mochten laten draaien én een steen van 120 kg op konden tillen. In de molen verkochten ze allerlei producten, waaronder een vruchten-notenmuesli. Daarmee maakte ik deze mueslikoeken. Je kunt ook zelf een muesli maken met havervlokken (havermout), gedroogd fruit en gemengde noten.

Je kunt een bakje kwark pakken en de muesli eroverheen strooien als ontbijt, lekker makkelijk. Maar met deze twist ben je een stuk populairder bij de kleintjes. Het leuke is dat je kleintje lekker kan dippen met de koeken in de kwark. Zet er eventueel nog toppings bij zoals gevriesdroogd fruit of gehakte nootjes.

Deze mueslikoeken bevatten alleen natuurlijke ingrediënten. Ook ideaal als tussendoortje om mee te geven in de snack- of lunchtrommel. Bak ze lekker samen. Met de hoeveelheden komt het niet zo nauw, volg je gevoel. Het moet een plakkerig 'deeg' worden zodat de koeken niet uit elkaar vallen.

Je kunt er lekker mee variëren, wat dacht je van pindakaas in plaats van amandelpasta! Of tahin, dat is een pasta gemaakt van gemalen sesamzaadjes. Koekkruiden of vanille doen het ook heel goed in deze mueslikoeken. Het recept is voor ca. 10 koeken. Ik ga uit van twee koeken per persoon voor het ontbijt. Pas de hoeveelheid aan naar jullie behoefte. Kinderen geven heel goed zelf aan wanneer ze voldaan zijn.

Ingrediënten 5 porties

  • 1 stuk banaan
  • 2 eetlepel amandelpasta
  • 250 gram muesli vruchten en noten
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 naar smaak zout
  • 500 gram vanillekwark

Bereiding

01

Verwarm de oven voor op °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

02

Verwijder de schil van de banaan en prak hem fijn. Meng de amandelpasta erdoorheen.

03

Voeg de muesli en kaneel toe, met eventueel een snufje zout.

04

Vorm met natte handen een balletje van een eetlepel van het 'deeg' en druk aan op de bakplaat. Herhaal tot het deeg op is en plaats voor ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven.

05

Laat afkoelen en serveer met een bakje vanillekwark om in te dippen of om de koek in te verkruimelen.

Maak het nóg voedzamer met:

  • een verse fruitsalade (vitaminen en mineralen)
  • scheutje avocado- of lijnzaadolie (gezonde vetten)

Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

346 Kcal

per portie

51 g

Koolhydraten

10,4 g

Vet

15,4 g

Eiwit

5 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het