Salade fetakaas met perzik en bessen

salade fetakaas en perzik en bessen
  • 10 min
  • 7 ingrediënten

Deze frisse salade is lekker als lunch en een voedzame aanvulling op jouw barbecue maaltijd. Perzik en bes is een heerlijke combinatie, vooral de rode aalbessen die heel zuur zijn combineren goed met de zoete perzik.

Fetakaas is gemaakt van schapenmelk en wordt soms gecombineerd met geitenmelk. Het is licht verteerbaar en vooral populair in de Griekse keuken. Deze salade fetakaas met perzik en bessen is ook heerlijk als tussendoortje. Je bloedsuikerspiegel blijft stabiel en de kropsla en het fruit zorgt ervoor dat de verzurende werking van de eiwitten uit fetakaas weer in balans wordt gebracht. Geniet er lekker van!

Ingrediënten voor 1 persoon

salade

  • 75 gram gemengde sla
  • 40 gram feta kaas
  • 1 stuk perzik
  • 1 handje aalbessen
  • 1 handje blauwe bessen

dressing

  • 1 stuk citroen
  • 2 eetlepel olijfolie (extra vierge)

Bereiding

01

Was de sla en droog in de slacentrifuge of in een theedoek. Snijd de fetakaas in blokjes. Verwijder de schil van de perzik en snijd in stukjes.

02

Leg de sla op een bord of in een kom. Verdeel de fetakaas en het fruit erover.

03

Besprenkel de salade met het sap van een halve citroen en twee eetlepels olijfolie.

Maak het nóg voedzamer met:

  • wortelslierten (vitaminen en mineralen)
  • olijven en avocado (gezonde vetten)

Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

473 Kcal

per portie

33,2 g

Koolhydraten

37 g

Vet

8,7 g

Eiwit

7,2 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het