Kwark met pindakaas, banaan en blauwe bessen

...
  • 10 min
  • 4 ingrediënten

Met kwark kun je oneindig variëren. Een klassieke combinatie die het bij kinderen vaak goed doet is banaan en pindakaas. De blauwe bessen zorgen voor extra kleur en vitaminen. Kwark is een voedzaam ontbijt, lunch of tussendoortje. Sommige mensen hebben moeite met het verteren van (koe)zuivel. Houd de signalen van je lijf goed in de gaten na het eten. Heb je en opgeblazen gevoel of hoofdpijn? Nemen klachten toe zoals eczeem of huidirritaties? Stop dan direct. Als alternatief kun je een plantaardige kwark nemen, gemaakt van noten of haver. Een aandachtspunt is wel de hoeveelheid eiwitten. Vul die aan door zaden en pitten over de kwark te strooien.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 150 ml (plantaardige) kwark
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 1 stuk banaan
  • 1 handje blauwe bessen

Bereiding

01

Schep de kwark in een kom. Snijd de banaan in plakjes en verdeel met de pindakaas en de blauwe bessen over de kwark.

Maak het nóg voedzamer met:

  • een handje zaden, pitten of noten (eiwitten en gezonde vetten)
  • een scheutje walnotenolie (gezonde vetten)

Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

382 Kcal

per portie

42,4 g

Koolhydraten

19,2 g

Vet

13,6 g

Eiwit

5,8 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het