Romige broccolisoep met koriander

broccoli soep met koriander
  • 25 min
  • 11 ingrediënten
  • 0 beoordelingen

Dat superfood van eigen bodem kan komen zie je in dit soepje heel goed terug. Deze broccolisoep met kokosmelk en koriander is voedzaam, romig en fris. Broccoli zit bomvol antioxidanten die je weerstand verhogen. Broccoli en bleekselderij bevatten veel vezels waardoor je lang een verzadigd gevoel hebt. Deze broccolisoep is heel makkelijk om te maken en staat binnen een half uur op tafel. Maak een extra grote pan vol en bewaar hem drie dagen in de koelkast.

Veel soepen worden gemaakt met bouillon. Verse bouillon, van groenten of botten van vlees of gevogelte, heeft heel veel gezondheidsvoordelen. Het zit vol met vitaminen een mineralen om je gezondheid te ondersteunen. Maar helaas…de meeste soepen worden gemaakt met een bouillonblokje. De geconcentreerde fabrieksversie. Handig natuurlijk maar ook boordevol stoffen waar je lijf niet blij van wordt.

Er zijn inmiddels kant-en-klare alternatieven die je gezondheid wél goed doen. Lees daarvoor goed op het etiket van welke producten de bouillon is gemaakt. Heel veel meer dan kruiden en specerijen is er niet nodig. Heb je niet zoveel zin om dat uit te zoeken dan kun je soep ook prima maken zonder bouillon. Zoals deze broccolisoep met kokosmelk en koriander. Groenten en verse kruiden geven namelijk ook heel veel smaak.

Ingrediënten voor 4 kommen

  • 2 stuk ui
  • 2 teen knoflook
  • 1 duimstuk verse gember
  • 350 gram broccoli
  • 3 stengel bleekselderij
  • 400 ml kokosmelk
  • 600 ml water
  • 1 handje verse koriander
  • 1 stuk citroen
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper

Bereiding

01

Snijd de ui en knoflook fijn. Zet een pan op middelhoog vuur, voeg een eetlepel (kokos)olie toe en fruit de ui en knoflook aan. Rasp de gember met een fijne rasp en voeg deze toe.

02

Snijd de bleekselderij in stukjes en de broccoli in roosjes en voeg deze toe.

03

Roerbak even goed door en voeg dan de kokosmelk en het water toe. Houd eventueel een klein beetje kokosmelk apart voor de garnering.

04

Doe de deksel op de pan en kook de broccoli en bleekselderij in ca. 15 minuten beetgaar. De kooktijd is afhankelijk van de grootte van je broccoliroosjes.

05

Zet het vuur uit, voeg een handvol verse koriander toe (houd een klein beetje achter voor de garnering) en het sap van een halve citroen. Mix met de staafmixer, of in een blender, tot een gladde soep.

06

Voeg peper en zout toe naar smaak. Garneer met de overgebleven kokosmelk en een paar blaadjes koriander. Eet smakelijk!

Maak het nóg voedzamer met:

  • een scheutje olijfolie (gezonde vetten)
  • een extra groente zoals zoete aardappel (vitaminen en mineralen)
  • geraspte Parmezaanse kaas (eiwitten)
Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

128,75 Kcal

per portie

11,5 g

Koolhydraten

8,25 g

Vet

3,25 g

Eiwit

4 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het