Deze patatjes kun je geregeld op het menu zetten. Zoete aardappel is een groentesoort en behoort niet tot de nachtschadefamilie waar de 'gewone' aardappel wel onderdeel van is. De naam zegt het al! Deze patatjes zijn zoet van smaak. Je kunt de zoete aardappel ook gebruiken in een stamppot, door een salade of als vervanger voor gebakken aardappelen.
Deze hamburger is van 100% rundvlees. Kies bij voorkeur biologisch vlees voor het dierenwelzijn én je gezondheid. Je kunt er natuurlijk ook een stukje kip, vis of ander soort vlees bij doen. Je kunt daarbij letten op de puurheid van de ingrediënten die zijn gebruikt. Lees goed het etiket om te weten wat je eet.
Dit is een eiwitrijke maaltijd. Naast het vlees bevatten ook sperziebonen eiwitten. Perfect dus om regelmatig op het menu te zetten voor kinderen, ouderen en fanatieke sporters. Eet smakelijk!
salade
01
Breng in een pan ca. 1 liter water aan de kook. Knip of snijd het uiteinde van de sperzieboon eraf. Spoel goed af en doe de sperziebonen in de pan met kokend water. Kook in ca. 20 minuten beetgaar.
02
Verwarm de oven voor op 160 graden celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de zoete aardappel en snijd in repen. Je kunt de schil er ook aanlaten, spoel en droog dan goed af. Leg op de bakplaat en bak in ca. 20 minuten beetgaar in de voorverwarmde oven. Gebruik je liever geen oven? Stoom de zoete aardappel dan in ca. 10 minuten beetgaar in een pan met een klein laagje water.
03
Verwarm een koekenpan op middelhoge stand en bak de hamburger gaar volgens de bereidingstijd op de verpakking. Voeg halverwege de baktijd gesneden uien toe.
04
Was de sla en droog in een slacentrifuge of gebruik een theedoek. Giet de olijfolie en het sap van 1 citroen eroverheen.
De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.
Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.
Start vandaag Zo werkt het
Blijf op de hoogte!