Een lekkere maaltijd hoeft niet ingewikkeld te zijn. Deze stamppot rode kool met gebakken appeltjes zet je in een mum van tijd op tafel. Op de foto staat hij netjes als een taartje in een serveerring maar je kunt de stamppot natuurlijk ook gewoon in een diep bord scheppen. De pecannoten en gebakken appeltjes maken echt het verschil! Ik ben wel fan van meer structuren in een gerecht.
Af en toe iets knapperigs tussendoor is makkelijk te doen in deze stamppot rode kool met gebakken appeltjes met een handje nootjes. Kies voor de ongebrande, die zijn namelijk niet gefrituurd, en rooster ze zelf op lage temperatuur in de oven of in de koekenpan. Dan komt er nog meer smaak vanaf! In plaats van appelmoes heb ik gebakken appeltjes gemaakt. Als je ze even in de pan bakt worden ze lekker zoet. De kaneel in dit gerecht helpt bovendien je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Dat is fijn om geen dip te hebben na het eten.
01
Zet een pan met water op het vuur en kook daarin de rode kool en zoete aardappel in 20 tot 30 minuten gaar.
02
Zet 10 minuten voor het einde van de kooktijd een koekenpan op het vuur. Doe een scheutje (kokos)olie in de pan en fruit hierin de ui met de Garam masala. Voeg na ca. 2 minuten de rundergehakt toe en bak rul.
03
Snijd de appels in kleine blokjes of reepjes. Voeg kaneel toe en roer goed door. Bak de appels ca. 10 minuten op middelhoog vuur in een koekenpan.
04
Stamp de rode kool en zoete aardappel tot een smeuïge stamppot. Voeg peper en zout naar smaak toe en eventueel een scheutje olijfolie om het extra smeuïg te maken.
05
Roer de gehakt erdoor en serveer met de gebakken appeltjes en pecannoten. Eet smakelijk!
De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.
Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.
Start vandaag Zo werkt het
Blijf op de hoogte!