Zelfgemaakte appelmoes met kaneel

zelfgemaakte appelmoes met kaneel
  • 15 min
  • 3 ingrediënten

Deze zelfgemaakte appelmoes met kaneel is het recept van onze zoon Denvi (5j). Hij kwam thuis van school en vertelde enthousiast dat hij appelmoes had gemaakt. De volgende dag zijn we op de markt appels gaan halen en hebben we het thuis nagemaakt. Het leuke van dit recept is dat kids lekker mee kunnen doen, onder begeleiding natuurlijk, hoe klein ze ook zijn!

De allerkleinsten kunnen de appels afspoelen, de stukjes in de pan doen en het kaneel toevoegen. De iets oudere kinderen kunnen de appel in stukjes snijden of schillen en stampen als de appels gaar zijn. Wij hebben een twist gegeven aan het appelmoes recept en in plaats van water appel-perensap toegevoegd. Dat maakt hem verrukkelijk! Heb je dat niet in huis? Voeg dan een scheutje water toe en eventueel wat extra kaneel. Maak dit recept voor zelfgemaakte appelmoes naar je eigen smaak.

Appelmoes is heerlijk bij stamppot en frietjes, maar kan ook prima als tussendoortje met een beetje granola. Dat wordt smullen! En dat allemaal dankzij de natuurlijke suikers uit fruit. In stap 2 van het stappenplan leer je daar alles over.

Ingrediënten 4 personen

  • 5 stuk appel
  • 1 eetlepel kaneel
  • 100 ml appel-perensap

Bereiding

01

Schil de appels en snijd in blokjes. Doe de appel samen met de appel-perensap en kaneel in een pan en breng aan de kook. Laat ca. 10 minuten op lage stand pruttelen totdat de appels gaar zijn. Stamp tot een moes en smullen maar!

Maak het nóg voedzamer met:

  • een handje zelfgemaakte granola (vezels)

Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

135 Kcal

per portie

36 g

Koolhydraten

0,5 g

Vet

0,8 g

Eiwit

6,5 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het