Dadel gevuld met geitenkaas en walnoot

dadel gevuld met geitenkaas en walnoten
  • 15 min
  • 3 ingrediënten
  • 0 beoordelingen

In stap 5 ga je aan de slag met eiwitten. Heel belangrijk voor de opbouw van je lijf. Er zijn heel veel producten die eiwitten bevatten, zowel dierlijk als plantaardig. In deze snack gebruik ik ze allebei. Deze dadel gevuld met geitenkaas en walnoot is het lekkerst wanneer hij net uit de oven komt. De geitenkaas is lekker smeuïg en combineert heel goed met de andere smaken.

Walnoten bevatten naast eiwitten ook omega-3 vetten. Die zorgen voor soepele celwanden én dragen bij aan jouw concentratievermogen. Een verantwoord tussendoortje waar je lijf blij van wordt.

Ingrediënten 10 stuks

  • 5 stuk Medjool dadels
  • 40 gram geitenkaas
  • 10 stuk walnoten

Bereiding

01

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een rooster.

02

Halveer de Medjooldadels en verwijder de pit. Vul de halve dadels met geitenkaas en leg er een walnoot (of walnootstukjes) bovenop.

03

Plaats 10 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de geitenkaas lekker zacht is geworden. Geniet ervan!

Maak het nóg voedzamer met:

    Er zijn nog geen tips toegevoegd.
Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

114 Kcal

per portie

18,5 g

Koolhydraten

4,3 g

Vet

2,6 g

Eiwit

1,8 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het