Deze superlekkere ijsbonbons maak je in een handomdraai met vers fruit, hangop én bietensap. Gezonde ijsbonbons maak je zo binnen 5 minuten. Heel leuk om met kinderen te doen. Vanaf nu gooi je het water waarin je bietjes hebt gekookt nooit meer weg!
Verse aardbeien uit eigen tuin
Heb jij ook een aardbeienplantje in de tuin staan? Pluk er dan vijf af en maak deze gezonde ijsbonbons. Koop het liefst je aardbeienplantje biologisch en gebruik geen bestrijdingsmiddelen. Zo voorkom je dat je lichaam onnodige belastende stoffen moet verwerken. Met je eigen verse aardbeien kun je heel veel lekkers maken! Verwerk ze bijvoorbeeld in deze rabarbercrumble of gebruik ze als beleg op deze gezondere boterham met chocoladepasta.
Gezonde ijsjes zelf maken
Dit verkoelende tussendoortje is heerlijk in de zomer. Dan zijn de aardbeien op hun lekkerst! In deze gezonde ijsjes die je zelf kunt maken zitten aardbeien, hangop, bietensap en een scheutje ahornsiroop. Als de aardbeien lekker zoet zijn kun je dat ook achterwege laten. Of doe er een scheutje extra bij als je een echte zoetekauw bent. Ik gebruik voor deze ijsbonbons deze biologische kefir hangop van Raw Milk Company. Geen fan van zuivel of kun je dit niet goed verdragen? Dan kun je het ook vervangen door een plantaardige yoghurt of de dikke laag van een blik kokosmelk.
Omhul ze in pure chocolade
Vind je het niet erg om vieze vingers te krijgen? Omhul deze gezonde ijsbonbons dan voor een extra feestelijk genietmoment met pure chocolade. Eerst maak je de ijsjes, dan smelt je de chocolade au bain marie, laat even afkoelen en giet de chocolade over de ijsbonbons. Door de kou stolt de chocolade heel snel. Veel plezier met het maken en eten van deze gezonde ijsbonbons!
01
Snijd de aardbeien in stukken.
02
Voeg twee eetlepels hangop toe, het bietensap en eventueel een scheutje ahornsiroop naar smaak.
03
Mix met de staafmixer tot een glad geheel. Giet vervolgens in een siliconenvorm voor bonbons. Heb je die niet in huis? Je kunt ook ijsvormpjes gebruiken of zoals ik ook heb gedaan een siliconenbakvorm voor muffins.
04
Vul de vormpjes en plaats ca. 4 uur in de vriezer tot de ijsbonbons klaar zijn. Haal vlak voor het serveren eruit en eet snel op!
De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.
Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.
Start vandaag Zo werkt het
Blijf op de hoogte!