Speltbrood met chocopasta en aardbei

...
  • 10 min
  • 3 ingrediënten

Brood is al heel lang een favoriet product op de ontbijt- en lunchtafel. Een lekkere, luchtige hap waar je van alles op kunt smeren, makkelijk om mee te nemen én snel klaar. Met dit recept laat ik je zien dat je je brood heel simpel op kunt fleuren met vers fruit. Zo voeg je bij de start van je dag al vitaminen en mineralen toe. Er zijn heel veel soorten brood verkrijgbaar.

Voor de keuze van jouw favoriete brood kun je zelf naar de ingrediënten kijken. De basisingrediënten voor brood zijn meel, gist, water en zout. Je kunt oneindig variëren met noten, pitten, zaden en zelfs gedroogd fruit. Lees kritisch het etiket met ingrediënten. In het stappenplan leer je precies waar je op kunt letten om een verantwoorde keuze te maken. Want er worden heel veel hocus pocus ingrediënten aan toegevoegd om je brood langer houdbaar, anders van smaak of beter van structuur te maken.

Ingrediënten voor 1 broodje

  • 1 snee speltbrood
  • 1 eetlepel chocopasta
  • 1 handje aardbeien

Bereiding

01

Smeer de chocoladepasta op het sneetje speltbrood.

02

Snijd de aardbeien in plakjes en versier je sneetje brood ermee.

Maak het nóg voedzamer met:

  • een handje fijngehakte pistachenoten (eiwitten en gezonde vetten)
  • voeg kiemgroenten toe (vitaminen en mineralen)
  • een scheutje hazelnoot- of olijfolie (gezonde vetten)

Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

212 Kcal

per portie

36 g

Koolhydraten

5 g

Vet

6 g

Eiwit

7 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het