Speltbrood met pindakaas, banaan en pure chocolade

speltbrood pindakaas banaan chocolade
  • 10 min
  • 4 ingrediënten
  • 0 beoordelingen

Voor dit recept kies ik voor één boterham. Het is voor iedere persoon anders bij welke hoeveelheid hij/zij verzadigd is. Kinderen op jonge leeftijd geven dit heel goed zelf aan. Het duurt ca. 20 minuten voordat je hersenen het signaal krijgen dat je vol zit. Eet daarom rustig en houd eventueel een korte pauze.
Pure chocolade is een gezonder alternatief voor hagelslag. Hoe hoger het percentage cacao, hoe lager het percentage suiker. Bovendien gebruik je er veel minder van. Pas wel op met jonge kinderen. Cacao bevat cafeïne wat zorgt voor hyperactiviteit in de hersenen. Je kunt de pure chocolade ook prima weglaten.

Ingrediënten voor 1 broodje

  • 1 snee speltbrood
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 1 stuk banaan
  • 10 gram pure chocolade

Bereiding

01

Beleg de boterham met pindakaas. Halveer de banaan of snijd in plakjes en verdeel deze over de pindakaas. Rasp daarna de pure chocolade eroverheen.

Maak het nóg voedzamer met:

  • een handje gehakte walnoten noten (eiwitten en gezonde vetten)
  • kies in plaats van pindakaas voor notenpasta, bijv. hazelnoten of amandelen (eiwitten en gezonde vetten)
Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

322 Kcal

per portie

39,8 g

Koolhydraten

12,6 g

Vet

9,3 g

Eiwit

6,1 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het