In de zomer is er in Nederland ontzettend veel fruit vers verkrijgbaar. Aardbeien, frambozen, bramen, blauwe bessen én kersen. Een favoriet bij ons in huis. De kids zien helemaal paars nadat ze kersen hebben gegeten maar ze genieten er enorm van. De hele kers gaat in hun mond en dan voorzichtig voelen waar het pitje zit en uitspugen.
Tijd om met dit zomerfruit aan de slag te gaan in de keuken. Ik heb een heerlijke chocoladecake met kersen in de oven staan maar die is voor later. Eerst even een verkoelend drankje, want de temperaturen gaan oplopen deze zomer. Fruitwater is er in heel veel variaties en je kunt er oneindig mee stoeien om de lekkerste op tafel te zetten. Dit is één van onze favorieten, vooral omdat kersen zo'n prachtige kleur afgeven waardoor het net limonade lijkt, maar dan van natuurlijke suikers.
Een tip: snijd de kersen doormidden en knijp er een paar uit boven het water om nog meer kleur te krijgen.
Limonade hebben wij niet in huis vanwege het hoge gehalte aan suikers. De suikervrije variant ben ik geen fan van, want wat moet je lijf met kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam? Hij raakt ervan ontregeld. Inmiddels komt er veelvuldig in onderzoeken naar voren dat het ernstige schade kan toebrengen aan je gezondheid. Liever een verse sap of fruitwater dus!
Maak er een met je favoriete smaken en varieer met verse kruiden om er iets bijzonders van te maken. Serveer hem als mocktail in een glas met ijsklontjes en een rietje. Versier nog even met vers fruit en laat de zomer maar komen!
01
Halveer de kersen en verwijder het steeltje en de pit.
02
Giet het water in een glazen kan en voeg het verse fruit eraan toe. Laat de smaken even intrekken. Je kunt het fruitwater bewaren in de koelkast of koel houden met ijsklontjes.
De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.
Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.
Start vandaag Zo werkt het
Blijf op de hoogte!