Gekarameliseerde witlof met peer, geitenkaas en walnoten

gekarameliseerde witlof met peer, geitenkaas en walnoten
  • 15 min
  • 5 ingrediënten

Met dit gerecht leren kinderen heel veel verschillende smaken kennen. De witlof en walnoten smaken bitter, de honing en peer zijn zoet en de geitenkaas smaakt licht pittig. Witlof is een groente die geliefder is bij volwassenen dan bij kinderen. Door een natuurlijk zoetje toe te voegen maak je het aantrekkelijker voor ze.

Deze maaltijd heeft het allemaal. Vitaminen, mineralen en vezels uit witlof en peer. Natuurlijke suikers uit honing en peer en eiwitten en gezonde vetten zitten verstopt in de geitenkaas en walnoten. Het leuke van dit gerecht is dat iedereen het kan maken en het heel snel klaar is. Lekker als diner, maar kan ook prima als lunch voor in het weekend of als bijgerecht bij een feestelijke maaltijd.

Het recept voor gekarameliseerde witlof met peer, geitenkaas en walnoten past heel goed bij stap 5 van het stappenplan. Je bent dan al zover met het omturnen van je maaltijden dat deze heel compleet zijn en bijdragen aan jullie gezonde basis.

Ingrediënten 2 personen

  • 600 gram witlof
  • 2 stuk peer
  • 120 gram geitenkaas
  • 50 gram walnoten
  • 1 eetlepel honing

Bereiding

01

Halveer de stronken witlof en verwijder eventueel een stuk van de harde kern. Verwijder niet alles, dan blijft de stronk aan elkaar tijdens het bakken.

02

Verwarm een beetje olie in een koekenpan en leg de witlof met de gesneden kant in de pan. Voeg een eetlepel honing toe zodat deze gaat karameliseren.

03

Snijd de peer in parten en verwijder het klokhuis. Voeg de peer toe aan de witlof.

04

Bak de witlof en peer ca. 10 minuten op middelhoog vuur en draai daarna om. Bak nog 3 minuten aan de andere kant.

05

Serveer de witlof en peer met stukjes verse geitenkaas en grof gehakte walnoten. Besprenkel eventueel met een beetje olijfolie.

Maak het nóg voedzamer met:

  • besprenkel met een eetlepel olijfolie (gezonde vetten)
  • voeg een handje blauwe druiven toe (vitaminen en mineralen)

Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

540 Kcal

per portie

38,9 g

Koolhydraten

34,7 g

Vet

21 g

Eiwit

14,7 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het