Oei, wat zijn ze lekker deze kokosrepen met pure chocolade! Deze kokosrepen met pure chocolade maak je met slechts 5 ingrediënten. Al tijdens het maken gingen de handjes van de kleine, en ook grote mensen, over de keuken heen. Ze mogen altijd even proeven, maar de stukjes voor de foto moeten blijven liggen en dat was een grote uitdaging.
Gezond vezelrijk tussendoortje
Santen ken je misschien wel als ingrediënt van de Indiase keuken. Je kunt er heerlijke curry's mee maken. Santen wordt ook wel verkocht als kokoscreme. Kokos is enorm vezelrijk. En dat maakt dat dit tussendoortje heel voedzaam is. Een klein stukje vult al goed. Door de grote hoeveelheid vezels en lage hoeveelheid suikers blijft je bloedsuikerspiegel stabiel. Geen dip na het eten van dit gezonde tussendoortje en lang een verzadigd gevoel met deze kokosrepen met pure chocolade.
Pure chocolade
De bekende kokosrepen zijn omringd met pure chocolade en bevatten flink wat suikers. Wanneer je zelf je tussendoortje maakt, bepaal je ook zelf met welke ingrediënten en in welke vorm. Pas de hoeveelheid honing aan naar jouw smaak. Je kunt de reep omringen met pure chocolade, kies dan voor een dubbele hoeveelheid. Ik heb ervoor gekozen om de helft te bedekken met pure chocolade. Dan heb je ook al een verrukkelijke chocoladesmaak en beperk je de hoeveelheid suiker en cacao. Bovendien is het contrast tussen de witte kokos en donkere chocolade mooi om te zien.
Gezonde traktatie
Je kunt deze kokosrepen als gezonde traktatie uitdelen op school. Versier ze, zoals ik heb gedaan voor de foto, feestelijk met eetbare bloemen of gevriesdroogd fruit. Maak repen of kies voor balletjes. Kleine blokjes in een zakje kan ook of prik ze op een stokje, zoals deze chocoladelolly's van dadels en noten. Heel veel plezier met uitdelen!
01
Verwarm de santen au bain marie in een kom. Voeg de kokosolie en honing toe. Haal de kom van de warmtebron.
02
Voeg de kokosrasp toe. Het mengsel moet een beetje plakken. Voeg eventueel een scheutje water toe.
03
Druk het kokosmengsel in vierkante of rechthoekige schaal. Plaats een half uurtje in de vriezer.
04
Smelt de pure chocolade au bain marie. Snijd ondertussen het kokosmengsel uit de vriezer in repen.
05
Dompel de reep voor de helft in pure chocolade en laat uitharden. Bewaar in de koelkast. Het is zeker 5 dagen houdbaar.
De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.
Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.
Start vandaag Zo werkt het
Blijf op de hoogte!