Kastanjechampignonsoep met kiemgroenten

kastanjechampignonsoep met kiemgroenten
  • 25 min
  • 9 ingrediënten

Allemaal groenten verstopt in deze heerlijke soep van kastanjechampignons. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en je maakt zonder pakjes en zakjes een heerlijke champignonsoep. Ik ben fan van kastanjechampignons, daar zit een nootachtige smaak aan. Wil je hem liever maken met gewone champignons dan kan dat natuurlijk ook. Voor deze kastanjechampignonsoep met kiemgroenten gebruik ik alleen natuurlijke ingrediënten. Er komen geen bouillonblokjes aan te pas. Wist je dat champignons rijk zijn aan eiwitten? Dat komt zeker goed van pas bij opgroeiende kinderen en wanneer je weerstand iets minder is. In stap 5 van het online stappenplan leer je er alles over.

Het recept voor deze soep is zonder room, maar smaakt toch lekker vol en romig door het gebruik van santen (kokoscreme). Je koopt santen gewoon in de supermarkt in zakjes. Het zakje maak je warm in een bak met warm water zodat de santen vloeibaar wordt en er makkelijk uitgaat. Kun je geen santen vinden? Gebruik dan kokosmelk.

Champignonsoep is één van mijn favoriete soepen. Heerlijk met kastanjecrackers en kiemgroenten. Dit recept is voldoende voor ca. 4 personen. De soep kun je prima op voorhand maken en later op de dag opwarmen. Soep blijft 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Ingrediënten 4 personen

  • 2 stuk ui
  • 2 teen knoflook
  • 2 stengel bleekselderij
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 50 gram santen
  • 1 naar smaak tamari (sojasaus)
  • 1 naar smaak peper
  • 500 ml water
  • 1 handje kiemgroenten

Bereiding

01

Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een beetje kokosolie.

02

Verwijder de buitenste draden van de bleekselderij en snijd in reepjes. Voeg deze toe aan de ui en knoflook.

03

Snijd de champignons in stukken en voeg toe. Roerbak goed door. Voeg de santen en het water toe en breng aan de kook. Laat ca. 15 minuten doorkoken. Pureer daarna tot een gladde soep.

04

Breng op smaak met tamari (sojasaus) en peper. Schep de soep in een kom en voeg kiemgroenten toe.

Maak het nóg voedzamer met:

  • serveer de soep met een kastanjecracker (vezels)
  • een scheutje extra vierge olijfolie (gezonde vetten)

Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

120 Kcal

per portie

6 g

Koolhydraten

9,2 g

Vet

3,8 g

Eiwit

2,5 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het