Je bakje kwark maak je in een handomdraai speciaal met huisgemaakte granola. Dit is een lekker alternatief voor de suikerrijke cruesli's en ontbijtgranen die je in de supermarkt vindt. Door het zelf te maken bepaal je je eigen smaak én je kunt meteen de overbodige suikers elimineren. Het is eenvoudiger dan je denkt. Je pakt een kom, mengt daar ingrediënten in die je lekker vindt, voegt daar een beetje olie en zoet aan toe en het kan al de oven in. Probeer je het een keer?
Met dit recept maak je een bakplaat vol granola. Dat zijn ongeveer 6 porties, maar je kunt je portie natuurlijk zo groot maken als je zelf wilt. Je kunt de granola een week bewaren in een afgesloten pot in de voorraadkast.
granola
01
Maak eerst de granola. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
02
Meng alle droge ingrediënten voor de granola in een kom door elkaar. Smelt de kokosolie in een pan op laag vuur. Zodra het gesmolten is voeg je het toe aan je mengsel samen met de ahornsiroop. Proef of het zoet genoeg is, voeg zo nodig nog extra ahornsiroop toe.
03
Verdeel de granola over de bakplaat en bak ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat buiten de oven afkoelen.
04
Schep de kwark in een kom en verdeel de afgekoelde granola erover. Versier je bakje kwark met aardbeien en een paar blaadjes basilicum.
De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.
Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.
Start vandaag Zo werkt het
Blijf op de hoogte!