Pittige bloemkoolsoep met bosui en koriander

pittige bloemkoolsoep met bosui en verse koriander
  • 30 min
  • 10 ingrediënten

Met de start van de lente komen er weer allerlei nieuwe producten. In maart kan het zaaien van start gaan. Nu het zonnetje zich wat vaker laat zien groeien de kleine plantjes als kool. Ik heb voor het raam een paar potten met verse kruiden staan en de eerste oogst van kleine blaadjes verse koriander ging in deze pitte bloemkoolsoep met bosui en koriander.

Een heerlijk soepje om in de lente op tafel te zetten. Deze soep brengt het zonnetje in huis, zeker tijdens Pasen. De gele kleur brengt je helemaal in de paassfeer. Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig voor deze soep en kunt hem zelf verder op smaak brengen. Onder het recept vind je een paar tips om deze soep nóg voedzamer te maken.

Als je niet eerder soep hebt gemaakt zonder een pakje, zakje of bouillonblokje is dit een eenvoudige start! Je brengt de soep op smaak met ui, knoflook, kerriekruiden en verse gember. Dit kun je helemaal naar je eigen smaak toevoegen. Ik houd wel van een beetje pit en voeg daarvoor iets meer gember toe. Heb je kleine kids aan tafel dan kun je ervoor kiezen om de soep iets milder van smaak te houden en de bosui en koriander apart in een bakje te serveren. Ze kunnen dan zelf kiezen of ze hun soep willen versieren.

De basis van de soep is natuurlijk bloemkool en door de kokosmelk is hij romig van smaak. Dit is ook gelijk een hele voedzame soep. Kokos is een vet die je lang een verzadigd gevoel geeft. Win-win dus met deze topper. In stap 4 van het stappenplan leer je alles over vetten. Deze soep helpt je een handje op weg in stap 2 van het stappenplan waarin je de pakjes en zakjes verruild voor verse ingrediënten. Ik wens je veel plezier met het maken!

Ingrediënten 4 personen

  • 2 stuk ui
  • 2 teen knoflook
  • 1 stuk bloemkool
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 duimstuk verse gember
  • 200 ml kokosmelk
  • 500 ml water
  • 2 stengel bosui
  • 1 naar smaak verse koriander
  • 1 naar smaak tamari (sojasaus)

Bereiding

01

Zet een pan op de warmtebron en doe hier een eetlepel (kokos)olie in. Snipper de ui en knoflook en roerbak in de pan. Voeg ook de kerriepoeder toe.

02

Rasp de verse gember en voeg deze toe.

03

Snijd vervolgens de bloemkool in roosjes en spoel af. Voeg deze toe aan de pan en blus af met het water en de kokosmelk. Breng aan de kook en laat ca. 15 minuten koken totdat de bloemkool beetgaar is.

04

Pureer de soep met een staafmixer of in een hittebestendige blender. Je kunt een scheutje tamari toevoegen of de soep verder op smaak brengen met peper en zout.

05

Snijd de bosui in reepjes en serveer met de verse koriander bij de soep.

Maak het nóg voedzamer met:

  • voeg een handje cashewnoten toe (gezonde vetten en vezels)
  • voeg geroosterde boekweit toe (mineralen en vezels)
  • combineer de bloemkool met zoete aardappel (vitaminen en mineralen)
  • voeg het sap van een citroen toe (vitaminen en antioxidanten)
  • voeg blokjes kipfilet toe (eiwitten)

Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

180 Kcal

per portie

14,7 g

Koolhydraten

12,7 g

Vet

4,7 g

Eiwit

4,5 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het