Dit eiwitrijke recept voor quinoa met rode biet en geitenkaas is supersnel klaar. Je leert alles over eiwitten in stap 5 van het stappenplan. In slechts 10 minuten heb jij een eiwitrijke maaltijd op tafel staan. Zeker als je kiest voor voorgekookte en gesneden rode biet.
Quinoa is een eiwitrijk pseudograan. Quinoa verwerk je als graan, maar in tegenstelling tot andere graansoorten zoals tarwe en haver, eet je bij quinoa de zaden van de plant. De kooktijd is ongeveer 10 minuten. Je kunt het gebruiken als bijgerecht, verwerken in een lunch of als ontbijt eten met verschillende soorten vers fruit. Dit recept voor quinoa met rode biet en geitenkaas is een makkelijke meeneem maaltijd, ideaal dus als lunch.
Maak een flinke hoeveelheid quinoa en bewaar ca. 3 dagen in de koelkast. De volgende ochtend voeg je vers fruit toe en klaar is je ontbijt. Meng door een salade of maak er burgers van. Waarom quinoa perfect past in stap 5 van het stappenplan? Quinoa bevat alle essentiële aminozuren, aminozuren die je via voeding binnen moet krijgen, en is daarom een volwaardige eiwitbron. In dit recept worden deze ook nog aangevuld met de eiwitten uit verse geitenkaas.
01
Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.
02
Schil en snijd de rode biet in kleine blokjes en kook deze in ca. 10 minuten beetgaar. Of kies voor de kant-en-klare variant uit de supermarkt. Warm deze kort op in een pan.
03
Leg een stukje bakpapier in de koekenpan en leg hierop de verse geitenkaas. Verwarm op laag tot middelhoog vuur en draai tussendoor een keer om.
04
Serveer alle ingrediënten op een bord en verdeel de olijfolie erover.
De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.
Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.
Start vandaag Zo werkt het
Blijf op de hoogte!